404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

AUKCJA: WYCZARUJ UŚMIECH-OFIARUJĄC SERCE

Aukcja prac artystów plastyków regionu śląskiego oraz wyrobów polskiej porcelany  pt:„WYCZARUJ UŚMIECH-OFIARUJĄC SERCE”,  która   odbyła się 26 października 2006 roku, o godz. 18.00 na Scenie Kameralnej w Teatrze Śląskim im. St. Wyspiańskiego w Katowicach zakończyła się sukcesem. Dzięki zaangażowaniu wielu ludzi, a przede wszystkim koordynatorek projektu: Danuty Simki i Iwony Spychały-Długosz udało się zebrać kwotę 20 100, 00 złotych!

Licytację poprzedził spektakl „Oskar i pani Róża”   wg. Erica-Emmanuela Schmitta w wykonaniu aktorów Teatru Śląskiego, który nie tylko wprowadził niezwykłą atmosferę, ale i przybliżył przybyłym gościom "świat" naszych podopiecznych i ich rodzin. Antrakt był tym samym okazją do ważnych rozmów i emocji, których tego wieczoru z pewnością nie brakowało. Nie zabrakło też chętnych do kupna prac artystów plastyków, jak i zestawów porcelany. Wszystkie znalazły nabywców a licytacja była momentami bardzo zacięta.

Całkowity dochód z tejże aukcji przeznaczony będzie na zakup specjalistycznego urządzenia do oczyszczania powietrza dla Oddziału Onkologii i Hematologii w Chorzowskim Centrum Pediatrii i Onkologii im. E. Hankego (koszt jednego urządzenia to ok. 30 000,00 zł). Urządzenie to będzie służyło dzieciom walczącym z chorobami nowotworowymi w najtrudniejszych etapach leczenia. Chcielibyśmy, aby takie urządzenia znalazły się na wszystkich oddziałach onkologii i hematologii na Śląsku, radykalnie zwiększając szanse dzieciaków w walce z chorobą.  To był pierwszy krok.   Bardzo ważny krok, za który bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy pomogli w organizacji tego wydarzenia, a przede wszystkim tym, którzy wzięli aktywny udział w licytacji!

Zdjęcia wykonała: Agnieszka Mikołajec