404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Są marzenia do spełnienia

W Piekarach Śląskich odbył się Ogólnopolski Festiwal Twórczości Chrześcijan 'Dla Jezusa"/więcej na:  http://jezus.com.pl/festiwal/dla_jezusa.html  /. Przedstawiciele Fundacji „Iskierka” byli tam obecni w sobotę i niedzielę. Zaprezentowane zostały działania fundacji oraz przeprowadzono kwestę na rzecz realizacji dziecięcych marzeń - tych prawdziwych, czasem najprostszych i głęboko skrywanych, które dają im wiarę oraz siłę do walki z chorobą. Można było nabyć wyjątkowe anioły witrażowe wykonane przez dzieci na warsztatach plastycznych, prace malowane ręcznie na jedwabiach oraz płytę CD „Podróże do Krainy Fantazji” nagraną przez Dziecięcą Orkiestrę Onkologiczną, czyli podopiecznych Fundacji.

Znakomita atmosfera Festiwalu oraz ogromna wrażliwość na potrzeby dzieci publiczności zgromadzonej licznie na wzgórzu Kalwarii, bardzo pozytywnie nas zaskoczyły.  Kasia Simka, Danuta Simka, Andrzej Simka, Agnieszka Kapica, Paulina Kowalska, Oskar Zarański, Mateusz Zarański, Klaudia Zarańska, Izabela Zarańska, Dagmara Franke, Przemysław Makowski, Joasia Makowska, Agata Kowalczyk, Marcin Trzebuniak, Barbara Trzebuniak, Patrycja Brabańska - to dzielni wolontariusze, czyli podopieczni fundacji, ich rodzeństwo, rodzice i przyjaciele, dzięki których zaangażowaniu i entuzjazmowi kwesta udała się tak pomyślnie. W sumie podczas Festiwalu zebrano kwotę: 7920,78 pln 7 euro i 5 centów!

Bardzo dziękujemy organizatorom imprezy za to, że zgodzili się na nasze uczestnictwo i wszystkim ludziom wielkiego serca, dzięki którym uda nam się zrealizować z pewnością niejedno dziecięce marzenie!