404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

"ISKIERKOWE" WYDANIE GAZETY WYBORCZEJ!

gazeta.gif 6 grudnia 2007  roku na terenie całego województwa śląskiego, w nakładzie 50 000 egzemplarzy ukazało się  specjalne wydanie Gazety Wyborczej   przygotowane przez naszych podopiecznych dzieci z chorobą nowotworową z trzech śląskich oddziałów onkologii w Katowicach, Zabrzu oraz Chorzowie!

>>>>Pełna wersja elektroniczna gazety na: GAZETA Z ISKIERKĄ

Rysunki, zdjęcia, wywiady z lekarzami i znanymi osobami (m.in. Martyna Wojciechowską, Tomaszem Lisem), które odwiedziły podopiecznych Fundacji, wrażenia i emocje w formie prozy a nawet poezji, refleksje rodziców i wiele innych ciekawostek przybliżających czytelnikom świat rodzin zmagających się z tą trudną chorobą. Kolorowo i radośnie, także o tych wszystkich szalonych pomysłach, które udało nam się wspólnie zrealizować przez ostatnie 3 lata. O pięknych przyjaźniach i wyjątkowych ludziach, którzy dodają nam skrzydeł i wiary w sens działań. Po raz pierwszy o tym wszystkim opowiedzieliśmy nie my, lecz dzieci -  w całej swej fantazji, prostocie i wrażliwości na otaczający świat. Takiej gazety jeszcze nie było!

Oprócz umożliwienia dzieciom uczestnictwa w tak ambitnym przedsięwzięciu, celem Gazety Wyborczej była także pomoc finansowa dla naszej Fundacji. Sprzedawana była komercyjna powierzchnia reklamowa i 75% wpływu z reklam zamieszonych w tym wyjątkowym wydaniu przekazano na rzecz realizacji celów statutowych Fundacji!To niebagatelna kwota, bo 48 tysięcy zł!!!

BARDZO DZIĘKUJEMY GAZECIE WYBORCZEJ W KATOWICACH ZA WSPÓLNĄ REALIZACJĘ TEGO SZALONEGO POMYSŁU, SPONSOROM, WSZYSTKIM REKLAMODAWCOM I PRZEDE WSZYSTKIM GRATULUJEMY CAŁEMU WYJĄTKOWEMU ZESPOŁOWI REDAKCYJNEMU!!!

Firmy, który kupiły już reklamę w "Gazecie z Iskierką"

Infovide-Matrix S.A., Sage Symfonia Sp. z o.o., Helimed Diagnostic Imaging sp. z o.o., Centrum Handlowe Sarni Stok, Centrum Handlowo-Rozrywkowe Rybnik Plaza, Wosana, Metropolis Nieruchomości Komercyjne, Studio Kreacji Sylwetki Victoria Europe, Centrum Leczenia Niepłodności Novomedica, Multikino, Gabinety Medycyny Estetycznej Juwena, Centrum Handlowo-Rozrywkowe Sosnowiec Plaza, Alcina Cosmetic Polska s.c., Honda Autokopex, Galeria Sfera w Bielsku-Białej, Ikea Katowice, Cosmetic Group sp. z o.o., Volkswagen Audi Inter Welm, Opel i Chevrolet Delta Plus, Honda JKK, Firma Era sp. z o.o. z Chorzowa, Centrum Handlowe Silesia City Center, Firma Modus, Prywatna Klinika Chirurgii Plastycznej Janusz Sirek Bielsko-Biała, Uniwersytet Śląski w Katowicach, Stomatologia D.R. Borczyk, Awos Airport Facility s.c, Noma Residence sp. z o.o. Zameczek Myśliwski Promnice, Śląska Wyższa Szkoła Zarządzania im. Ziętka, Nadwiślańska Agencja Turystyczna sp. z o.o., Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa im. W. Korfantego w Katowicach, Polska Akademia Rachunkowości S.A., Szkoły Policealne Omega, Wyższa Szkoła Humanitas w Sosnowcu, Hurtownia Porcelany Centrum, Wyższa Szkoła Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach, SFK sp. z o.o., Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej, Centrum Klinkieru, Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach, Helen Doron angielski dla dzieci, Conart sp. z o.o., Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej, Katowicka Specjalna Strefa Ekonomiczna, Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Karola Goduli w Chorzowie, Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa im. Mikołaja Kopernika w Ornontowicach, Górnośląski Operator Systemu Dystrybucyjnego, Rejonowe Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w Katowicach, Ogólnopolski Ośrodek Rozwoju Zawodowego Progres sp. z o.o.