„Chciałbym samochodzik na zdalne sterowanie ze silniczkiem elektrycznym. Jest to moje marzenie już od kilku miesięcy :)…”-tak pisał do Fundacji 12- letni Przemek, podopieczny Chorzowskiego Centrum Pediatrii i Onkologii.

23 stycznia 2009 r. mogliśmy spełnić to małe – wielkie marzenie, wręczając Przemkowi wymarzony samochód marki MAZDA, idealny do jazdy wyścigowej i drift z możliwością dalszego tuningu. I o to chodziło – radość była ogromna a Przemek z błyskiem w oku zabrał się za składnie modelu, by czym prędzej zacząć trenować.

Stwierdził nawet że, nawet na oddziale będzie mógł cieszyć się z prezentu, bo tam są dłuuugie korytarze:) Jako, że generalna zasada modelarstwa RC brzmi: można się w to bawić samemu – ale nic nie zastąpi rywalizacji z innym człowiekiem, życzymy Przemkowi dobrej adrenaliny i sportowego współzawodnictwa, a w przyszłości startu w HPI Challenge!!!

Dziękujemy też pasjonatom z HPI Polska za udzielenie rabatu na zakup autka i pomoc w realizacji marzenia Przemka!