„SPORTOWCY Z ISKIERKĄ W SERCU” to charytatywna aukcja internetowa która odbyła się na serwisie: www.galaktykafitness.pl prowadzonym przez Mileo Sp. z o.o.

Można na niej było zakupić rzeczy przekazane przez znanych sportowców, m.in.: zdjęcie z autografem Roberta Korzeniowskiego, rękawicę rajdową Krzysztofa Hołowczyca, koszulkę Moniki Pyrek w której zwyciężyła w Berlinie, buty z autografem Marcina Gortata (rozmiar 47!), bluzę Martyny Wojciechowskiej wraz ze zdjęciami z jej ostatniej wyprawy, medal i koszuli Strong Manów oraz prawdziwe perełki dla fanów siatkówki, boksu czy żeglarstwa. Największym zainteresowaniem cieszyły się: koszulka z autografami zawodników Wisły Kraków, top Moniki Pyrek z mistrzostw w Berlinie oraz trening z zawodnikami Ruchu Chorzów. Przedmioty wylicytowano za kwotę 1100 złotych.Licytacja zakończyła się 17 października 2009.

Aukcja ta zakończyła roczną akcję zbiórki pieniędzy na rzecz zakupu Systemu Halo – sprzętu do operacji neurochirurgicznych dla Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Dzięki wielu znakomitym inicjatywom i wsparciu darczyńców – ten wyjątkowy prezent będzie przekazany 22 grudnia 2009 roku o godz. 13.00 Centrum przez Fundację ISKIERKA tuż przed Świętami Bożego Narodzenia!

Poniżej zdjęcia kilku z przekazanych na aukcję przedmiotów.
W roli modeli wystąpili podopieczni Fundacji: Natalia Myśliwczyk i Piotr Gruszecki