Karnawał to czas nie tylko radości i pięknych bali. To także znakomita okazja do dobroczynności. Na Balu Charytatywnym Prezydenta Miasta Bytomia Piotra Koja zorganizowano aukcję, z której dochód zostanie przeznaczony na rzecz dzieci z chorobą nowotworową. Licytację kilku pięknych i wartościowych przedmiotów oraz wyjątkowych nagród poprowadził Jacenty Jędrusik.

Licytowano m.in grafiki i obrazy przekazane przez Panią Ewę Blaut, wenecką maskę, wyjazd do Parlamentu Europejskiego i kolację z prof. Jerzym Buzkiem czy bilety na koncert Jean Michela Jarre’a. Zaproszeni goście byli bardzo wspaniałomyślni i dzięki ich wsparciu pozyskano prawie 18 000 zł.

Wieczór uświetniły występy artystyczne tancerzy oraz koncert Marcina Wyrostka – laureata ostatniej edycji programu „Mam Talent”. Muzyk z pewnością ma talent, ale i niesamowitą pasję którą słychać w każdym dźwięku płynącym z jego akordeonu. Pan Marcin zdecydował się także przekazać swoje honorarium na rzecz naszych podopiecznych!

Goście Prezydenta chętnie kupowali również płyty „Moc Marzeń” będące cegiełką na cel aukcji. Bal odbył się w Sali im. A. Didura Opery Śląskiej w Bytomiu.

Serdeczne podziękowania:

Prezydentowi Miasta Bytomia Piotrowi Kojowi
Wiceprezydent Miasta Bytomia Halinie Biedzie
Pani Ewie Blaut
Panu Jacentemu Jędrusikowi
Panu Marcinowi Wyrostkowi
Panu Tadeuszowi Serafinowi

wszystkim którzy wspierali organizację balu raz aukcji

a szczególnie wszystkim gościom i darczyńcom!