Katowicka firma TROY, zajmująca się dystrybucją książek, przekazała w okresie wakacyjnym bajecznie kolorowe i ciekawe książki dla naszych podopiecznych na oddziałach szpitalnych. Trafiły one na półki w świetlicach oddziałów onkologii dziecięcej w Katowicach, Chorzowie oraz Zabrzu. Porywają dzieci w świat wyobraźni i niezwykłych historii, szczególnie w jesienne dni. Znakomity prezent za który bardzo w imieniu naszych małych czytelników bardzo dziękujemy!

„Gdy w szpitalną codzienność wkrada się nuda a w naszych sercach rozgości się smutek, wtedy sięgamy do naszej biblioteczki. Wróżki, czarodzieje, kot w butach, niepokonany bohater… cały świat zaczarowany w książkach – pomagają nam odnaleźć radość, uciec myślami w świat fantazji i choć na chwilę przenieść się tam, gdzie jest piękniej. Serdecznie dziękujemy za ofiarowane książki, każda z nich to uśmiech na twarzy dziecka i myśli pełne miłych wrażeń.”

Agnieszka Warda, Świetlica Oddziału Hematologii i Onkologii
w Chorzowskim Centrum Pediatrii i Onkologii