Leszek Możdżer, Emma Kirkby, Kevin Kenner, Marcin Wyrostek, Orkiestra Kameralna Miasta Tychy Aukso
 – to gwiazdy VI Międzynarodowego Festiwalu im. Grzegorza Gerwazego Gorczyckiego, który trwa od soboty (9 IV) do końca kwietnia. Jak podkreślają organizatorzy, to największa impreza muzyczna województwa śląskiego – ponad 20 koncertów w 12 miastach regionu.

Tym bardziej cieszy nas obecność Fundacji ISKIERKA podczas tak znakomitego festiwalu. Podczas koncertów w szczególny sposób promowana i sprzedawana jest nasza płyta „MOC MARZEŃ”
 nagrana przez DZIECIĘCA ORKIESTRĘ ONKOLOGICZNĄ pod batutą prof. Piotra Sutta, z gościnnym udziałem Natalii Kukulskiej, Miki Urbaniak oraz Me Myself And I.. To bezpośrednie wsparcie dla naszych podopiecznych ale i nawiązanie do pięknych czynów patrona festiwalu -najwybitniejszego kompozytora okresu polskiego baroku – Grzegorza Gerwazego Gorczyckiego.>>>Więcej o płycie „Moc Marzeń”

Festiwal ma na celu promocję i propagowanie muzyki klasycznej- arcydzieł muzyki wokalno-instrumentalnej w godnej oprawie i doskonałym wykonaniu. Gorąco polecamy unikatowy repertuar oraz znakomite zespoły: London Baroque (Wielka Brytania), Orkiestrę Miasta Tychy AUKSO, Contrasto Armonico (Włochy), Filharmonii Śląskiej, Opery Śląskiej, Filharmonii Zabrzańskiej, Śląską Orkiestrę Kameralną, Colariage, Śląski Chór Puzonowy, Next i wiele innych.>>>Więcej o FESTIWALU

Patronat honorowy:
Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego Bogdan Zdrojewski
Kardynał Stanisław Dziwisz

Bardzo dziękujemy organizatorom za zaproszenie i wspólną akcję.
Wszystkich połączyła muzyka…