21 czerwca 2011 przekazaliśmy technologię Kinect dla Kliniki Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii we Wrocławiu. To już ósmy, dziecięcy onkologiczny oddział szpitalny w którym wdrażamy innowacyjne zastosowanie gier w procesie rehabilitacji i terapii. Cieszy nas otwartość wobec nowych rozwiązań oraz ciepłe przyjęcie ze strony Kierownik Kliniki prof. dr hab. Alicji Chybickiej. Teraz takż jej podopieczni mogą np. zaprzyjaźnić się i pogłaskać najbardziej urocze zwierzaki na świecie, poczuć zew prawdziwej przygody, zagrać w siatkówkę plażową, w tenisa stołowego bądź trenować lekkoatletykę, piłkę czy kręgle – a to wszystko na szpitalnym oddziale.

Medialne relacje ze spotkania:
Telewizja Dolnośląska
Radio Wrocław,
Portal TuWrocław.com
Portal Wrocławek.com

oraz na stronach Akademii Medycznej we Wrocławiu

Z przyjemnością informujemy że film „KINECT W REHABILITACJI” jest już dostępny w wersji anglojęzycznej na naszym kanale You Tube

Projekt spotkał się także z bardzo entuzjastycznym przyjęciem w świecie graczy komputerowych:

a  w najbliższym czasie ukaże się także wywiad z Prezes Fundacji Jolantą Czernicką-Siwecką w miesięczniku NeoPlus oraz na stronie NeoGo (www.neogo.pl) na temat innowacyjnego zastosowania technologii Kinect w rehabilitacji!