404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

A co na to dzieci? Twórcze spotkanie, aukcja i kalendarz na 2012 r.

Z przyjemnością informujemy, że z licytacji "A co na to dzieci?" uzyskano kwotę 31 100 złotych. Atmosfera, o którą zadbał Mirosław Neinert była fantastyczna i wszystkie działa znalazły swoich nabywców! Dziękujemy małym i wielkim artystom, ME MYSELF AND I - których występ uświetnił wieczór, wolontariuszom oraz wszystkim licytującym!

Szczególne podziękowania dla:
ASP w Katowicach - za kolejny inspirujący i barwny wspólny projekt!
Teatru Korez i Mirosława Neinerta - za gościnność, humor i poprowadzenie aukcji w pięknym stylu!

Magi Pasierskiej  i M.Majeranowi - dzięki którym muzyka iskrzy
Pani Małgosi Jarniewskiej - za okraszenie tego wieczoru smakiem wina i zapachem owoców:)
Dochód z aukcji pomoże rozbudzić wyobraźnię i dać wyraz dziecięcej wrażliwości -w ramach projektu terapii poprzez sztukę - realizowanego w formie całorocznych zajęć warsztatowych na śląskich oddziałach onkologii dziecięcej w Katowicach, Chorzowie oraz Zabrzu. >>> Więcej

Aukcja Fundacji ISKIERKA: „A co na to dzieci?”

19 października 2011 (środa) g. 18.00 - TEATR KOREZ (Pl. Sejmu Śląskiego 2, Katowice)
Zazwyczaj na aukcjach charytatywnych można zakupić dzieła  wykonane przez znakomitych artystów albo przez dzieci. Fundacja ISKIERKA łamie tę konwencję i zaprasza do wylicytowania 12 wyjątkowych prac, które są efektem konfrontacji świata widzianego z perspektywy dorosłego i dziecka.

W ramach projektu arteterapii Fundacja ISKIERKA zwróciła się do artystów związanych z katowicką Akademią Sztuk Pięknych (prof. Jacek Rykała, prof. Ireneusz Walczak, prof. Andrzej Tobis, prof. Janusz Karbowniczek, dr hab. Maciej Linttner, dr hab. Jolanta Jastrząb, mgr Krzysztof Rzeźniczek, dr Piotr Kossakowski, mgr Miłosz Wnukowski, mgr Joanna Zdzienicka) z prośbą o przygotowanie prac w różnych technikach – ale tylko do połowy.

Następnie, w ramach zajęć warsztatowych z zakresu arteterapii prowadzonych przez fundację cyklicznie na dziecięcych oddziałach onkologicznych na Śląsku, prace trafiły do podopiecznych ISKIERKI. A co na to dzieci? Popatrzyły, niektóre obróciły do góry nogami… i z całą dziecięcą fantazją „dokończyły” dzieła.

•    Efekt tego twórczego spotkania stał się także  inspiracją do powstania KALENDARZA FUNDACJI na 2012 rok, którego premiera odbędzie się podczas aukcji.
•    Wieczór  uświetni występ:

- ambasadorów Fundacji ISKIERKA

Magdalena Pasierska, Michał Majeran & beatboxer Pejot -  to energetyczna trójka o niewiarygodnych możliwościach wokalnych, która serca ogólnopolskiej publiczności podbiła m.in. w TVN-owskim„ Mam Talent” i goszcząc z utworem „Monkey Song” (który nagrali z iskierkową  Dziecięcą Orkiestrą Onkologiczną) na kultowej Liści Przebojów radiowej „Trójki”./ www.memyselfandi.pl
Podczas aukcji, oprócz 12 licytowanych prac, kalendarza (w cenie 40 zł), będzie także można nabyć płytę Dziecięcej Orkiestry Onkologicznej MOC MARZEŃ z udziałem Natalii Kukulskiej, Miki Urbaniak i Me Myself And I (20 zł) oraz małe dzieła  - będące efektem warsztatów arteterapeutycznych.

Dochód zostanie przeznaczony na rzecz podopiecznych Fundacji ISKIERKA

prowadzenie: Mirosław Neinert