18 czerwca 2012 zaprosiliśmy wszystkich naszych podopiecznych, tych przebywających pod opieką oddziałów szpitalnych oraz poradni, ich rodziny, personel medyczny i przyjaciół Fundacji ISKIERKA na WIELKI PIKNIK INTEGRACYJNY który odbył się w SKANSENIE Górnośląskiego Parku Etnograficznego w Chorzowie.

Przygotowaliśmy wiele atrakcji: dmuchańce, skakańce, kolejkę, ściankę wspinaczkową, piknikowe jedzonko i wiele miłych niespodzianek! Była dogoterapia i pokaz tresury psiaków, przejażdżki konne a Pani Klaun na wieeelkich szczudłach wyczarowywała cuda z balonów. Było słonecznie i bardzo gorąco, więc dużym zainteresowaniem cieszyła się lodówka pełna lodów.

Mieliśmy też super obstawę – uzbrojoną po same uszy:) Miłośnicy militariów, pod wodzą naszego wolontariusza Daniela przygotowali pokazy replik broni oraz umożliwili dzieciom (a szczególnie ich tatusiom) spróbowanie swoich sił w strzelaniu do celu. Chłopaki – bardzo dziękujemy i szczególny szacunek za kondycję w 30 stopniowym upale i w pełnym umundurowaniu.

To było fantastyczne spotkanie – za które Wszystkim dziękujemy!

Pomocnikom, partnerom, sponsorom i wszystkim bratnim duszom:)