Z przyjemnością informujemy, że 4 września 2012 roku działania Fundacji ISKIERKA zostały zaprezentowane w PARLAMENCIE EUROPEJSKIM.

Prezes fundacji Jolanta Czernicka-Siwecka opowiedziała o skutecznym pomaganiu, innowacyjności w tworzeniu systemów wsparcia dla dzieci z chorobą nowotworową i ich rodzin, niekonwencjonalnych pomysłach i wadze transparentności w działalności pożytku publicznego.

Zaprezentowała film o projektach ISKIERKI podnoszących od 7 lat jakość życia chorych dzieci a także zaprosiła na grudniowy koncert DZIECIĘCEJ ORKIESTRY ONKOLOGICZNEJ z udziałem gwiazd oraz Chóru Dziennikarzy i Chóru Policjantów, czyli wydarzenia – które integruje różne środowiska w aspekcie społecznej odpowiedzialności biznesu i animowania zmian społecznych. W 2010 roku doroczny koncert orkiestry objęty był Honorowym Patronatem prof. Jerzego Buzka, Przewodniczącego Parlamentu, a w tym roku patronuje mu Małżonka Prezydenta RP Anna Komorowska.

Zobacz>>> FILM

4 września ISKIERKA zagościła tam na zaproszenie europarlamentarzysty dr Marka Migalskiego i mała na celu pozyskanie nowych partnerów do współpracy międzynarodowej pośród przedstawicieli krajów Unii Europejskiej.