„Próby od samego rana, rozgardiasz, trema, ekscytacja, radość i wzruszenia. Świadomość, że trzeba jak najlepiej zaprezentować się przed siedzącymi na widowni i dotrzymywać kroku gwiazdom przejętym koncertem nie mniej niż dzieci. W sobotę żaden z podopiecznych fundacji Iskierka nie miał czasu, by myśleć o chorobie…” tak zaczyna się relacja Gazety Wyborczej z koncertu „PASJA ŻYCIA”, który odbył się 1 grudnia 2012 r.w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu. To nasze doroczne spotkanie i premiera trzeciej już płyty Dziecięcej Orkiestry Onkologicznej pod dyr. artystyczną Piotra Sutt.

Podczas koncertu wystąpili: Dziecięca Orkiestra Onkologiczna, Chór Dziennikarzy i Chór Policyjny oraz artyści zaangażowani w nagranie trzeciej płyty fundacji: czyli zespół RAZ DWA TRZY, ARTUR ANDRUS, RENATA PRZEMYK  i JAVIER NANDAYAPA który specjalnie przyjechał na ten występ z Meksyku.

Polecamy pierwsze relacje:
Kulturalny Śląsk
Dzień Dobry TVN

Wręczyliśmy Statuetki:”PRZYJACIEL Fundacji ISKIERKA”LAUREACI: 2012

Dziękujemy autorom pięknych zdjęć z koncertu: Joannie Nowickiej, Iwonie Błąkale, Adrianowi Lariszowi i Leszkowi Cylupie.