Na zaproszenie Danuty i Adama Małachowskich, mieliśmy przyjemność zaprezentowania projektu: „Kierunek: Szczęście” podczas spotkania „Poznaj Ludzi z Pasją” w Willi Słonecznej w Dębowcu, koło Skoczowa w Beskidzie Śląskim. To wyjątkowe miejsce, w którym spotykają się podróżnicy, himalaiści, miłośnicy przygody i ci, którzy na oryginalne sposoby przekraczają horyzonty.

Bohaterka projektu – Magda Pierzyna opowiadała o swojej przygodzie z Afryką w której towarzyszył jej podróżnik Tomek Michniewicz i o nowej protezie, dzięki której ma szanse na powrót do pełnej aktywności po przebytej chorobie nowotworowej. „Kierunek: Szczęście” ma bowiem zwrócić uwagę na problem społeczny z dostępem do protez dla osób niepełnosprawnych.

Więcej o projekcie: „KIERUNEK: SZCZĘŚCIE”

Spotkanie poprowadziła koordynatorka projektu Alina Markiewicz. Zaprezentowaliśmy fragment filmu dokumentującego projekt, który zrealizowała Alina wraz z Dariuszem Załuskim oraz wystawę fotografii, autorstwa Joanny Nowickiej i Tomka Michniewicza,zapraszając tym samym na pokaz premierowy 5 marca 2013 roku w Kinoteatrze Rialto w Katowicach.

O znaczeniu kampanii i bezpośredniej pomocy dla Magdy, której udzieliła firma Vigo-Ortho Polska opowiadała Jolanta Czernicka – Siwecka, Prezes Fundacji ISKIERKA.

Wystawa zdjęć była prezentowana dotychczas m.in. w Hali Odlotów Międzynarodowego Portu Lotniczego w Pyrzowicach, czy na Placu Tropikalnym Silesia City Center w Katowicach. Następna ekspozycja zaplanowana jest w nowej siedzibie Mecenasa Fundacji – Firmy Infovide-Matrix S.A. na ul. Daimlera 2 w Warszawie.

Partnerzy: