Organizator:

Organizator Reprezentacji Polski:

Współorganizacja:

Współpraca:

14 dzieci z chorobą nowotworową ze Śląska, podopiecznych Fundacji ISKIERKA, reprezentowało nasz kraj podczas:

„IV MIĘDZYNARODOWYCH IGRZYSK ZWYCIĘZCÓW” w MOSKWIE (14-17.06.)

• W wydarzeniu wzięło udział ponad 400 dzieci z 12 krajów
  • W atmosferze wspaniałej zabawy i dopingu ze strony publiczności, nasi podopieczni zdobyli aż 14 medali:
złoto - Martyna Piruta - bieg 60 m
złoto - Mateusz Polok - bieg 60 m
złoto - Mateusz Polok - piłka nożna
złoto - Szymon Pierz - piłka nożna
złoto - Paulina Opalony - piłka nożnasrebro - Zosia Szkutnik - bieg 60 m
srebro - Mateusz Polok - tenis
srebro - Anna Krzuś - bieg 60 m
srebro - Anna Krzuś - pływanie 20 m
srebro - Filip Marszałek - piłka nożnabrąz - Szymon Pierz - tenis
brąz - Mateusz Przewoźnik - tenis
brąz - Paweł Nowakowski - strzelanie
brąz - Jakub Kapral - piłka nożnaDodatkowo Mateusz Polok otrzymał wyróżnienie dla najlepszego strzelca, a Szymon Pierz dla najaktywniejszego gracza turnieju w swojej grupie wiekowej.Niespodzianką był mecz Drużyny Tatusiów z Gwiazdami Rosyjskiej Ligii Piłki Nożnej - nasi tatusiowie wbili aż 3 gole!Po sportowych zmaganiach nasi podopieczni zwiedzali uroki Moskwy: Plac Czerwony, Kreml, moskiewskie Zoo czy metro. Wrócili pełni wrażeń:)
  • Organizatorem igrzysk była rosyjska fundacja „The Grant a Life” (Podari Żizn), którajuż po raz czwarty zaprosiła przy wsparciu Fundacji ORIMARI - podopiecznych Fundacji ISKIERKA jako reprezentację Polski.
  • „Tak naprawdę to każde z tych dzieci powinno dostać platynowy medal za to, że parę lat temu podjęło walkę na najdłuższym dystansie: o swoje życie, pragnienia i marzenia” – podkreślała po ubiegłorocznej edycji Prezes Fundacji ISKIERKA – Jolanta Czernicka-Siwecka

GRATULUJEMY!!!! JESTEŚMY BARDZO DUMNI!

(Jagoda w 2012 roku zdobyła srebrny medal w pływaniu:)