Wsparcie organizacji

Oddział Ratunkowy

Straż Pożarna w Chorzowie

BPK Bytom

Linde Gaz Polska Sp. z o.o.

Klub Jeździecki TRIAL

Dogoterapia:
- Dominika Rerych
i Zara

"Delta Katowice ASG Team"

Byli i obecni podopieczni, lekarze, pielęgniarki i przyjaciele fundacji spotkali się na 9 czerwca 2014 roku w chorzowskim Skansenie na terenie Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku. To jedna z naszych cyklicznych imprez organizowanych po to, aby stworzyć chorym dzieciom  i ich rodzinom przestrzeń do wspólnej zabawy, odreagowania stresu towarzyszącego długotrwałemu procesowi leczenia i integracji społecznej.

Energia była tak niesamowita - że z tego piknikowego szaleństwa powstała nasza, iskierkowa wersja utworu "HAPPY" - Pharrella Williamsa >>>ZOBACZ!

Przygotowaliśmy wiele atrakcji: dmuchańce, skakańce, karuzele. Było kolorowo i westernowo: kto odważny mógł spróbować dosiąść byka lub poznać prawdziwego kowboja. Były przejażdżki konne, pies terapeuta oraz strzelnica, w której chłopcy (ci maili i duzi) trenowali swoje celne oko. Jak na piknik przystało - nie zabrakło pysznego jedzonka, waty cukrowej, balonów czy zabawy z mydlanymi bańkami.

Było bardzo gorąco...ale i na to znaleźliśmy sposób. Trochę wody i cienia...

Dziękujemy wszystkim za fantastyczne spotkanie i wspólną zabawę!

polecamy relację: GAZETA WYBORCZA

foto: Joanna Nowicka/arch. Fundacji ISKIERKA