404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Akcja Lato 2014 - Toskania

Nasi podopieczni w tym roku już po raz drugi mogli mieli okazję wypoczywać pod słońcem Toskanii. Ta niesamowita przygoda miała miejsce w terminie 26.09 - 5.10.b.r. Pogoda niemal przez cały pobyt rozpieszczała nas, więc mogliśmy zrealizować nasze plany w 100% i tak: prawie 50 osobową grupą korzystaliśmy z fantastycznych atrakcji parku rozrywki Cavaline Matto, wybraliśmy się do przepięknych miasteczek Cinque Terre, San Gimignano, Siena oraz Volterra, zasięgaliśmy kąpieli morskich na "karaibskiej" plaży nieopodal Pizzy aż w końcu dzięki panu Robertowi Mielżyńskiemu odwiedziliśmy piękną winnicę Collazzi w rejonie chianti.

net50

Wyjazd do Toskanii odbył się na zaproszenie Mecenasa Fundacji ISKIERKA - Marka Kobiałki, dzięki któremu mieliśmy przyjemność zwiedzić jej najpiękniejsze zakątki. Na kilka wspaniałych dni naszym domem stały się piękne apartamenty Tuskany Forever usytuowane w Saline Di Volterra.

Wrażeń i emocji uczestników wiele, zresztą przeczytajcie sami.....

"Toskania jest w każdej kropli
oliwy spadającej na chleb
i w każdym jego okruchu
w czerwieni pomidorów
w rdzawej posadzce
zapomnianego klasztoru.

Toskania jest w każdym kawałku
pieczonego kasztana
wytrawnego wina, które plami serce
i w każdym zakamarku
mojej pamięci.

Toskania jest w każdym
zachwycie nad wschodem
i zachodem słońca
i w każdym centymetrze
moich ulubionych lodów
na Piazza del Campo"

Monika Zawadzka-Adamik

net62

Dziękujemy Mateusz, Szymon, Ewelina

"Niniejszym w imieniu własnym i wszystkich uczestników wyjazdu z naszej grupy chciałabym bardzo serdecznie podziękować za zorganizowanie niezwykle ciekawego programu wycieczki, a nade wszystko za bardzo miłą i profesjonalną opiekę nad grupa w trakcie całego pobytu w Toskanii. Turysta podróżujący do tak odległego kraju, który zarazem ma tak wiele do zaoferowania niewątpliwie jest głodny wrażeń i chciałby zobaczyć i doświadczyć jak najwięcej. Tak tez było w przypadku naszej grupy. Niemniej z duża dozą podziwu i niskimi ukłonami chciałbym powiedzieć, że gotowość ze strony Fundacji do dostarczania nam jak najwięcej wrażeń i wiedzy o Toskanii bez zważania na intensywny program i własne zmęczenie wzbudziło nasz podziw i dało możliwość doświadczenia więcej niż oczekiwaliśmy."
Serdecznie dziękujemy. Pozdrawiamy Rodzina Szkalskich.

net60

"Wyjazd, w którym brałem udział z córką Dominiką był wielką atrakcją i pozostawił niezapomniane wspomnienia. Dziękuję wszystkim uczestnikom i organizatorom".
Grzegorz Krerowicz

net38

"Wyjazd do Toskanii to spełnienie naszych marzeń. Toskania jest cudnym miejscem-prawdziwy raj! Zwiedziliśmy wiele przepięknych miejsc. Najbardziej zachwyciła mnie "karaibska plaża" i Cinque Terre-miasteczka zbudowane na skałach, pomiędzy którymi podróżowaliśmy pociągiem. Bardzo podobała mi się też Volterra, Siena i park rozrywki. Nasze apartamenty w Tuscany Forever były boskie! Dziękujemy wszystkim, którzy umożliwili nam pobyt w tak wspaniałym miejscu".
Kasia z mamą ;)

net35
"Pozdrawiamy całą ekipę Iskierki i jeszcze raz bardzo dziękujemy za wszystko. Poniżej relacja z wyjazdu autorstwa Marysi: W Toskanii było świetnie. Bardzo się cieszymy, że mieliśmy okazję pojechać tam i przeżyć kilka niesamowitych dni, które na zawsze zostaną w naszej pamięci. Spędziliśmy cudowny czas w cudownym miejscu z cudownymi ludźmi. Zwiedziliśmy cząstkę Włoch - piękną i czasem zapierającą dech w piersiach. No i przez cały czas pobytu czuliśmy się wyjątkowo w apartamentach Tuscany Forever. Grazie Iskierka".
Marysia, Filip i mama

net17
"Siedząc już w autokarze i ruszając w drogę czuliśmy ogromny strach i niepokój. Nie znaliśmy nikogo, ponieważ leczymy się w szpitalu we Wrocławiu, a inne dzieci i rodziny nawzajem się znają. Ale czym bliżej byliśmy celu tym czuliśmy się coraz lepiej poznawaliśmy inne rodziny i zaprzyjaźniliśmy się z nimi. Wspólnie czas spędzony z rodzinami i kadrą Iskierki to było coś pięknego, coś czego nigdy nie zapomnimy, tych chwil nie da się zapomnieć. Wyjazd mile wspominamy - wszystko było fantastycznie zorganizowane. Dziękujemy całej fundacji Iskierka za zorganizowanie tak wspaniałego wyjazdu. Mamy nadzieję, że jeszcze się kiedyś spotkamy w takim samym towarzystwie choć nowe osoby też chętnie byśmy poznali :) Jeszcze raz dziękujemy za te wspaniałe dni."
Pozdrawiamy :) Rodzina "adamsów" ;-)

net22
"Wyjazd do Toskanii był dla nas jak gwiazdka z nieba. Przeżyliśmy wiele niesamowitych i niezapomnianych chwil. Jednak najpiękniejsze jest to, że poznaliśmy wspaniałych ludzi, dzięki którym doszedł on do skutku. Bardzo dziękujemy panu Markowi Kobiałce, który gościł nas w swoich luksusowych apartamentach i zafundował nam pobyt w parku rozrywki. Szczególnie dziękujemy pani Joli, Oli, Marioli,Kasi oraz panu Michałowi. To cudowne, że są ludzie, którzy z niezwykłą pasją, zaangażowaniem i zrozumieniem drugiego człowieka wykonują swoją szlachetną pracę. Dzięki tym ludziom mieliśmy okazję świetnie się bawić we wspomnianym już wcześniej parku rozrywki i skosztować regionalnych włoskich przysmaków między innymi pizzy czy spaghetti. Ponad to opalaliśmy się na trzech malowniczych plażach i kąpaliśmy się w błękitnym, ciepłym morzu. Zobaczyliśmy jak się produkuję włoskie wino i naturalnie je zdegustowaliśmy. Po starożytnej Volterze oprowadził nas wiceburmistrz tego miasta. Słowem Toskania to coś, co warto dwa razy zobaczyć i raz przeżyć."
Kuba Wozak wraz z mamą Agnieszką

Partner projektu: