Fundacja Dbam o Zdrowie zorganizowała 17 lutego 2015 roku w Hotelu DoubleTree by Hilton w Łodzi Wieczór Charytatywny na rzecz naszych podopiecznych.

logo FUNDACJI- duży rozmiar    logo_razem_mozemy_wiecej   logo_Pelion

Gościem specjalnym był Szymon Majewski – nasz przyjaciel i ambasador. Opowiadał o początkach swojego zaangażowania w działania pomocowe, o tym jak ważne są dla niego spotkania i wspieranie chorych dzieci a nawet tańczył i śpiewał z Anną Cymmerman – znakomitą solistką operową, której występ także uświetnił wieczór. Wspólnie stworzyli znakomitą atmosferę i zostali bardzo ciepło przyjęci przez zaproszonych ponad 140 – stu gości wieczoru.

11008608_888799231142850_4773247700853409779_n 10993487_889211417768298_3640900192584400563_n

Szymon poprowadził aukcję, z której imponujący dochód 90 720 zł zostanie przeznaczony na zakup sprzętu medycznego wspierającego proces leczenia dzieci.

307 kopia
foto: Adrian Biczysko

Pośród wylicytowanych prac znalazły się dzieła takich artystów jak Zdzisław Beksiński, Grzegorz Adach, Henryk Płóciennik czy Iwan Kulik, jak również unikatowa grafika z autografem Bronisława Komorowskiego, przekazana przez Prezydenta RP. Nie zabrakło również akcentów sportowych – wylicytowane zostały między innymi koszulka z autografami członków reprezentacji Polski w piłce siatkowej mężczyzn, buty i koszulka koszykarza Marcina Gortata, piłka z podpisami reprezentacji polskich szczypiornistów, a także koszulka i ręcznik z Wimbledonu ofiarowane przez tenisistę, Jerzego Janowicza. Dużym zainteresowaniem wśród gości cieszyła się także licytacja rejsu jachtem Malena po Zatoce Gdańskiej.

Wszystkim  licytującym, organizatorom i przybyłym gościom serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i okazane serce!

409 kopia

relacja w TV Łódź: http://lodz.tvp.pl/18917422/17022015-2200

więcej: http://fundacja.doz.pl/lista-aktualnosci/90-tys-zl-dla-dzieci-chorych-nowotworowo/

Od kilku lat współpracujemy  z Fundacją Dbam o Zdrowie w zakresie finansowania kart umożliwiających zakup leków w aptekach w całej Polsce rodzin chorych dzieci. Wieczór Charytatywny to kolejna inicjatywa pokazująca, że RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!