W pierwszy Dzień Wiosny wystartowała internetowa, charytatywna aukcja czekoladowej pisanki zaprojektowanej przez EVĘ MINGE a wykonanej przez Mistrza Świata Młodych Cukierników Michała Doroszkiewicza dla Fundacji ISKIERKA. Jako pierwsza została wylicytowana i znalazła zacnego nabywcę. Bardzo się cieszymy i dziękujemy!

exposweet01

Ewa MINGE tak pisze o udziale w akcji:

„Pisanka, którą zaprojektowałam jest połączeniem sztuki jubilerskiej i cukierniczej. Chciałabym aby była przyjemna wizualnie, bo smakowita będzie z pewnością. Jeżeli będzie cieszyła oko to może ze względów estetycznych uniknie zjedzenia :) marzy mi się takie jajo, które będzie kusiło tak samo zmysł wzroku co i smaku. Mała wojna wewnętrzna dla szczęśliwego posiadacza pisanki :) na emocje i mnóstwo radości z powodu dobrego uczynku, za który otrzyma ” małe” cukiernicze dzieło sztuki :))).”

To „małe” cukiernicze dzieło sztuki ma 60 cm wysokości i zostało wykonane ręcznie z ponad 15 kg prawdziwej czekolady! W kwietniu będzie jeszcze eksponowana w Pałacu Sobańskich w Warszawie w siedzie Polskiej Rady Biznesu.

Licytacja odbyła się za pośrednictwem strony: www.mocczekoladowejpisanki.pl

Szczegóły akcji i galeria:  katalog_MocCzekoladowejPisanki

MingeiMistrzCzekoladydlaISKIERKI02

Dochód z licytacji zostanie przeznaczony na rzecz dzieci z chorobą nowotworową – podopiecznych Fundacji ISKIERKA.

Dziękujemy za wsparcie i udział w aukcji!