Warsztaty zdobienia mazurków zamknęły etap oddziałowych przygotowań do Świąt Wielkiej Nocy. Dzięki wsparciu Cukierni- Piekarni „Ćmiel” mogliśmy z małymi pacjentami poczuć prawdziwy klimat świąt związany z zapachem świątecznego ciasta i innych słodkich przysmaków.  Na stołach zagościła prawie setka „gołych” mazurków, które zostały zamienione w małe dzieła sztuki, bo jak na śląską tradycję przystało, zdobiono je bardzo „na bogato”.

03 14

Tradycyjnie też nie zabrakło gości i oddział w Zabrzu odwiedził
Wojewoda Śląski-Piotr Litwa,
który wraz z prezes Fundacji ISKIERKA Jolantą Czernicką-Siwecką przy wspólnym stole udekorował mazurki.

04 13

Dziękujemy także za pomoc naszym wolontariuszom z Kopalni Wolontariatu, którzy stawiają pierwsze kroki w zajęciach na oddziałach, w tym przypadku  kroki niezwykle słodkie.

01 06

Żeby w pełni oddać klimat warsztatów musimy jednak zdradzić małą tajemnicę. Podczas gdy na sali panowała atmosfera odprężenia i zabawy, za kulisami odbywała się czasami prawdziwa walka – walka o to, by mazurki dotrwały do świąt!;)

iskierka_wielkanoc_2015_mailing