404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

FAMILIJNY PARK Kopalni Wolontariatu

Wszystkich obecnych i byłych podopiecznych, chcących zrobić sobie różdżkę, strzelać z łuku i grać w kości zaprosiliśmy 8 czerwca 2015 r., w poniedziałkowe popołudnie, do Górnośląskiego Parku Etnograficznego (SKANSEN) przy ul. Parkowej 25 w Chorzowie na organizowany przez Fundację ISKIERKA - FAMILIJNY PARK!

_MG_6764_MG_7149_MG_7004_MG_6941_MG_7169_MG_7230

FAMILIJNY PARK to wydarzenie realizowane w projekcie Kopalnia Wolontariatu – Młodzi Dla Młodych w ramach programu Obywatele Dla Demokracji, finansowanego z funduszy EOG. Przez ponad pół roku młodzież z terenu Śląska uczestniczyła w cyklu szkoleń fundacji, aby teraz przystąpić do samodzielnego działania i przygotować pierwszą imprezę integracyjną według własnego pomysłu dla podopiecznych Fundacji ISKIERKA. I tak, o godzinie 16:00 otwarły się dla uczestników granice trzech bogatych w atrakcje krain:

slider_2015_familijny_park_www-1024x291_portpiracki
slider_2015_familijny_park_www-1024x291_potter
slider_2015_familijny_park_www-1024x291_dzikizachod

Kowbojów i kowbojki, Indian i Indianki zaprosiliśmy na Dziki Zachód, gdzie czekały na nich kucyki do ujeżdżenia oraz strzały gotowe do wystrzelenia do celu. Fani Harrego Pottera mogli odwiedzić Chatkę Hagrida. To właśnie tutaj każda czarodziejka i czarodziej mogli wyrobić różdżki, a także wziąć udział w meczu quidditcha oraz turnieju trójmagicznym. Amatorzy gadających papug i drewnianych nóg obrali kurs na Port Piratów. W tamtejszej tawernie było wielu chętnych by zagrać w pirackie gry, takie jak kości, czy karty. Na śmiałków czekały nagrody w postaci fragmentów mapy, która złożona w całość pokazywała drogę do ukrytego pirackiego skarbu:) Zabawa była znakomita!

Polecamy relacje w mediach:

Gazety Wyborczej , Dziennika Zachodniego a także w TVP Katowice (time 09:22) i w Teleexpressie

W Familijnym Parku spotkali się byli i obecni podopieczni wraz z rodzinami, personel medyczny trzech śląskich ośrodków leczenia onkologii dziecięcej, przyjaciele i wolontariusze Fundacji ISKIERKA. To okazja do integracji i odreagowania stresu towarzyszącego chorobie na neutralnym gruncie oraz wspólnej zabawy. To również naturalna grupa wsparcia, wymiana doświadczeń - a przede wszystkim radość spotkania za które wszystkim uczestnikom serdecznie DZIĘKUJEMY!

foto: Marta Chrobak :)

Wydarzenie realizowane w projekcie Kopalnia Wolontariatu - Młodzi Dla Młodych w ramach programu Obywatele Dla Demokracji, finansowanego z funduszy EOG.

unnamed
kopalnia_wolontariatu_stopka_logotypy