404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Z Toyotą do Ustronia

Nasza TOYOTA w wakacje nie odpoczywa. 28 sierpnia 2015 razem z Rafałkiem i jego rodziną wyruszyliśmy w jej ramach w góry, a dokładnie do dobrze nam znanego z „AKCJI LATO”  Ustronia. Tym razem pogoda dopisała. Żar lał się z nieba, a my znaleźliśmy schronienie w cieniu drzew w Leśnym Parku Niespodzianek. Przed kolejną atrakcją nie mogliśmy się powstrzymać i postanowiliśmy schłodzić stopy w zimnej rzece. To dopiero było przyjemne uczucie! Bardzo dzielna Wiktoria i jej mama po raz pierwszy miały możliwość siedzieć na koniu, w asyście głośno kibicującej reszty ekipy. Jak stwierdził tata „chłopcy wolą konie, ale mechaniczne”. Na naszej wyprawie do Domu Chleba mogliśmy przenieść się w czasy naszych pradziadów i poznać historie jak żyli i pracowali nasi przodkowie bez zdobyczy współczesnej techniki. Każdy upiekł sobie podpłomyka i mógł zjeść go z prawdziwym miodem lub świeżo robionym masłem. Naprawdę niezwykłe i klimatyczne miejsce, w którym czas się zatrzymał. Skoro zdobywaliśmy góry nie mogło zabraknąć Czantorii z długim torem saneczkowym, który dla Rafała i tak był zbyt krótki. Chłopak tak pędził, że aż zwiało mu czapkę z głowy. Przed lejącym się żarem z nieba schronienie znaleźliśmy na basenie w zaprzyjaźnionym z ISKIERKĄ Hotelu Diament. Następnie udaliśmy się na wystawę Lego . Kolorowe klocki porwały Rafała na dłuuuuugi czas. Żal było opuszczać tą kolorową krainę. Tym sposobem 31 sierpnia wyjechaliśmy z malowniczego Ustronia, by na zakończenie naszych wojaży zatrzymać się w Twin Pigs. Ta szalona kraina w Żorach pochłonęła nas w iście kowbojskim stylu. Byliśmy nawet świadkami improwizowanego napadu na bank. Czy wyjazd należy do udanych? Uśmiech Rafałka i jego rodziny mówił sam za siebie …myślimy, że się podobało.

Od 2008 roku, dzięki wsparciu Dealera Toyoty, firmy Czajka – Auto Sp. z o.o,  możemy zabierać naszych podopiecznych na ich wymarzone podróże do najbardziej malowniczych zakątków Polski.
LOGO_Czajka-Auto