12 września odbył się Festiwal Organizacji Pozarządowych. Była to świetna okazja dla organizacji trzeciego sektora do zaprezentowania siebie mieszkańcom Katowic.  Wydarzenie to było również okazją do opowiedzenia o swoich zainteresowaniach, pasjach, ale także do przedstawienia ważnych i bardzo różnorodnych tematów, którym na co dzień poświęcają się ludzie organizacji. Był to również czas na integracyjne spotkanie – wspólne rozmowy, wymianę doświadczeń i zwyczajne pobycie ze sobą. Miasteczko festiwalowe, w którym nie zabrakło ISKIERKI, powstało w sobotę w Parku Powstańców Śląskich. Na scenie prezentowały się osoby i zespoły związane z Katowicami. W centrum odbyła się gra miejska. Odwiedzając poszczególne strefy miasteczka katowiczanie mieli okazję do bezpośredniego kontaktu z organizacjami pozarządowymi.  Na naszym stoisku można było zrobić samodzielnie swoje przypinki i magnesy oraz stworzyć pluszaki. Bardzo dziękujemy za tak liczne odwiedziny! Wielkie podziękowania dla organizatorów. To było bardzo dobrze spędzone popołudnie. Zatem, do zobaczenia za rok?

Więcej informacji na stronie www.fopkatowice.pl