www_slider_norweg

Październik to dla KOPALNI WOLONTARIATU czas ogromnej aktywności. Głowy pełne pomysłów i ręce chętne do pracy. Tak można scharakteryzować naszych wolontariuszy.

Po ośmiu latach od remontu katowickiego Oddziału Ratunkowego Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka  (http://fundacjaiskierka.pl/2007/11/kolorowy-ratunkowy/)przystąpiliśmy znowu do działania i zabraliśmy się do odnowienia Izby Przyjęć Pediatrii.

Najpierw potrzebna była burza mózgów. Ściany wymagały nie tylko odświeżenia, ale też wprowadzanie nowej dekoracji. Specjalnie na tę okazję spotkaliśmy się w biurze ISKIERKI, żeby stworzyć projekt ściennych aranżacji. Efekt miał zawierać w sobie zarówno efekt optycznego powiększenia pomieszczeń, jak i stworzenia miejsca miłego dla oka.

04

Wspólna praca naszej iskierkowej artystki Oli, jak i wolontariuszy, przyniosła fantastyczne efekty. W weekend, 24 i 25 października przystąpiliśmy do działania. Dwa dni tworzenia, pracy, całkowitego zaangażowania. Jak widać, było warto. Wolontariusze poświęcili wolny czas dla stworzenia lepszej atmosfery i udowodnili, że Kopalnia Wolontariatu działa pełną parą.

Więcej o projekcie:  KOPALNIA WOLONTARIATU – młodzi dla młodych