unnamed

Dzięki naszym wolontariuszom z KOPALNI WOLONTARIATU podopieczni na śląskich oddziałach onkologicznych na chwile mogli poczuć się jak elfy w fabryce świętego Mikołaja. Nie mogło zabraknąć warsztatów z ozdabiania styropianowych bombek czy robienia filcowych zawieszek na oddziale w Zabrzu. Było kolorowo i brokatowo. Ile uczestników, tyle różnych pomysłów. W Chorzowie razem z podopiecznymi stworzyli Iskierkową drużynę harcerską. Nauczyliśmy się budować profesjonalne ognisko, rozszyfrowywać tajne kody, śpiewać piosenki i każdy mógł zrobić sobie swoją kanapkę.

Za wszystko można było zdobyć harcerską odznakę! Makaron nie do jedzenia? To możliwe tylko z naszymi wolontariuszami! Użyli makaron aby ozdabiać choinki! Wyszły naprawdę rewelacyjnie. Z kolorowej włóczki dziewczyny pokazały, w jaki prosty sposób można zrobić pompony aby następnie je zamienić w bombki i inne stworki. Kolorowe słodkie kulki, pisaki lukrowe, gwiazdki, kamyki i dużo innych posypek wylądowało też na naszych pysznych piernikach. Jeszcze do kompletu lampiony z pomarańczy i goździków, kilka gipsowych figurek. Teraz można zacząć świętować :)

kopalnia_wolontariatu_stopka_logotypy