404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

"Z jednego serca" - piosenka świąteczna dla ISKIERKI

Od lat jesteśmy mocno zainteresowani wszelkimi działaniami muzycznymi. Płyty nagrane z udziałem naszych dzieci, udany dziewiąty już koncert są najlepszymi dowodami na to, żeby nasze dzieciaki odkryły w sobie duszę artysty. Pod koniec listopada spotkali się z nami Kasia i Julek z zespołu Kosmo z fantastyczną nowiną – jak co roku nagrywają piosenkę świąteczną i tym razem chcą ją nagrać dla ISKIERKI i z udziałem naszych wspaniałych dzieci, rodzin i przyjaciół. Dosyć na wariackich papierach i w błyskawicznym tempie zorganizowaliśmy projekt "Z jednego serca".

Zaangażowanych w jego realizację zostało kilkadziesiąt osób. Założeniem była idea przekazywania sobie dobrej energii w biegu codziennych wydarzeń, podczas których często zapominamy o innych i o tym, że jest w nas wielka moc. Treść tego społecznego apelu zrealizowaliśmy z sukcesem... Na przykładzie dzieci, zarówno tych chorych jak i zdrowych, pokazaliśmy, że wszystko zaczyna się w jednym sercu...sercu młodego człowieka. Dobro dojrzewa z nim przez całe życie.

Do projektu zostało zaproszonych sześcioro wokalistów z różnych kręgów (Kasia Kosmo, Noemi Lemańska, Sandra Jakubowiak, Thomas Grotto, Michał Łanuszka, Krzysztof Wałecki), muzyków, filmowców oraz rodziców i dzieci. Podopieczni Fundacji ISKIERKA zarówno z Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu oraz te poza leczeniem szpitalnym, tańczące dzieci z BADOO Dance Group oraz śpiewające z zespołu wokalnego Ślązaczek z Pałacu Młodzieży w Katowicach.

Wszystko to udało nam się zrealizować tylko dzięki dobrej woli i wspólnej potrzebie niesienia wsparcia i pomocy. Okres świąteczny jest wielkim sprzymierzeńcem naszej akcji i doskonałą okazją by szerzyć dobro, które ma swoje źródło w sercu każdego z nas.

W projekcie udział wzięli:

Podopieczni Fundacja ISKIERKA - beneficjent
Kasia Kosmo i Julek Greń – pomysłodawcy i koordynatorzy projektuzespół Kosmo - autorzy muzyki i słów piosenki „Z jednego serca” (Kasia Kosmo, Julek Greń)
Cofeina Studio - realizacja nagrań, produkcja, miks piosenki
High End Studio Grzegorz Piwkowski - mastering
Emot Studio - współrealizacja teledysku
AJK movies - współrealizacja teledysku
BADOO Dance Group pod kierownictwem Małgorzaty Żołnierek
zespół wokalny Ślązaczek z Pałacu Młodzieży w Katowicach pod kierownictwem Bożeny Czyż
wokaliści: Kasia Kosmo (zespół Kosmo), Sandra Jakubowiak, Noemi Lemańska, Thomas
Grotto, Michał Łanuszka, Krzysztof Wałecki (zespół Vintage)
muzycy: Marek Podkowa (saksofon), Paweł Pawłowski (gitary), Paweł Lemański (instrumenty klawiszowe), Julek Greń (gitara basowa), Łukasz Zając (perkusja)