20 października odbyła się w Warszawie wyjątkowa aukcja charytatywna 3 kolekcjonerskich fotografii światowej sławy fotografa TOMKA SIKORY i ozdobionej przez niego w wyjątkowy sposób beczkę. Pięknie ugościł nas Mielżyński Wines Spirits Specialites, gdzie przez 6 tygodni można było oglądać fotografie w ramach wystawy: „PINOKIA podróże małe i duże”.  Spotkanie poprowadził gospodarz – Robert Mielżyński.

14702454_1321177207932596_1253910022707213057_n

Blisko 40 tysięcy złotych zebranych tego wieczoru zostanie przeznaczone na rzecz arteterapii prowadzonej przez fundację na oddziałach onkologii dziecięcej. W tym miejscu ogromne podziękowania dla gospodarza i wszystkich gości, którzy włączyli się to akcji!

Podczas wieczoru przedstawiliśmy też nasze najnowsze wydawnictwo „PINOKIA podróże małe i duże”, interaktywną książeczkę edukacyjną do wspólnej zabawy rodziców z dziećmi, której motywem przewodnim jest fotograficzna podróż Pinokia w obiektywie Tomka Sikory.  Towarzyszą jej zabawne, rymowane teksty Zbyszka Śląskiego, które inspirują i zachęcają do napisania własnej historii i kreatywnej zabawy.

Spotkanie z autorami było okazją do podsumowania naszego 2-letniego projektu i wspólnej przygody oraz bezpośredniego wsparcia naszych działań.
Była to pierwsza prezentacja wspólnego projektu, który zrodził się z magicznych spotkań. Najpierw podczas podróży po słonecznej Italii, a następnie z podopiecznymi fundacji: http://fundacjaiskierka.pl/2015/09/tomek-sikora-i-pinokio-nowa-bajka-z-iskierka/

PINOKIO_03092015_fot_JoannaNowica_NET-034foto: Joanna Nowicka/Archiwum Fundacji ISKIERKA

Poniżej prezentujemy prace artysty i beczkę, które znalazły swoich nowych właścicieli.

pinokio_wystawa_8_wrzesnia_01_male„Wełny motek”, foto: Tomek Sikora

pinokio_wystawa_8_wrzesnia_04_male„Jakie piękne pole maków”, foto: Tomek Sikora