Czy deser może być zdrowy, a jednocześnie pyszny i kolorowy? Łatwy i szybki w wykonaniu? Czy przygotowując go można się dobrze bawić? Sprawdziliśmy to razem, przygotowując kogel – mogel z owoców, truskawkowy budyń jaglany oraz owocowe kwiatki podczas Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach 18 marca.

Zdjęcia R.Dziamski i archiwum Fundacji ISKIERKA

Rodzice podczas warsztatów mogli uzyskać porady i wskazówki doradcy żywieniowego i autorki poradnika kulinarnego JedzONKO. Książka zawiera bardzo proste przepisy stworzone, aby wspierać proces zdrowienia dzieci chorych onkologicznie. Propozycje zawarte w tej książce z powodzeniem mogą być stosowane, a nawet są zalecane, także w diecie dziecka zdrowego. Miło nam, że zarówno warsztaty, jak i sam poradnik cieszył się dużym zainteresowaniem i wielu rodziców kupiło go dla swoich pociech.

Wydanie poradnika zawdzięczamy akcji Słońce dla ISKIERKI.