Gościliśmy w Klinice Pediatrii, Hematologii i Onkologii Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku. Podczas naszej wizyty autorka poradnika kulinarnego JedzONKO - Katarzyna Stankow, poprowadziła warsztat dla rodziców, dzieci i młodzieży, w trakcie którego samodzielnie przygotowaliśmy polską odmianę pesto, zachwycające kolorystyką i aromatem wody smakowe oraz przepyszny deser czekoladowy bez czekolady.
Uczestnicy warsztatu tworzyli dania z dużym zaangażowaniem i ciekawością, a w degustacji naszych dzieł brali udział wszyscy pacjenci i żywo zainteresowany personel medyczny. Bardzo dobra atmosfera na oddziale sprzyjała rozmowom, zadawaniu pytań i konsultacjom dotyczącym żywienia wspierającego leczenie, których wszystkim chętnym udzielała Pani Kasia. Na zakończenie każdy otrzymał darmowy egzemplarz książki, aby rozpocząć własną przygodę kulinarną.
Nasza wizyta była możliwa dzięki gościnności Novotel Gdańsk Centrum
Bardzo dziękujemy!