4 sierpnia, po raz drugi, zostaliśmy zaproszeni na „Dzień charytatywny Nexteer„. Jest to międzynarodowa firma produkująca układy kierownicze, która swoją polską siedzibę ma w Tychach. Nie mieliśmy wątpliwości, że będziemy bawić się świetnie.

FundacjaIskierka-fot-Joanna-Nowicka-152

Przywitali nas pani Sandra Wilk i pan Piotr Dembiński. Swoją wizytę w Nexteerze rozpoczęliśmy od obejrzenia fabryki. Przy okazji dowiedzieliśmy się jak pracochłonne i wielogodzinne jest testowanie układów kierowniczych. Podobnie jak w zeszłym roku na własnej skórze mogliśmy się przekonać jak takie testy wyglądają, gdyż z fabryki przeszliśmy na tor, gdzie czekały na nas samochody, a przede wszystkim świetni kierowcy. Zaczęła się szalona jazda, a serca wszystkich dzieci skradł Pan Marcin, który prowadził swoje auto niczym zawodowy kierowca Formuły 1.

FundacjaIskierka-fot-Joanna-Nowicka-154

Emocje i adrenalina sprawiły, że porządnie zgłodnieliśmy. Miłym zaskoczeniem były czekające na nas produkty, z których przygotowaliśmy pyszne dania, które później zjedliśmy wspólnie z pracownikami Nexteer.

FundacjaIskierka-fot-Joanna-Nowicka-258

Na koniec zostaliśmy obdarowani prezentami i z szerokimi uśmiechami wróciliśmy do domu. Za ten cudowny dzień, w którym tyle się działo dobrego z całego serca dziękujemy!