23 września w Bielska-Białej Wapienicy odbyło się wydarzenie „Biegniemy dla Mai i Hani”.
W zeszłym roku pobiegliśmy dla małej Hani zmagającej się z białaczką.
Niestety tydzień po biegu okazało się, że Maja, która biegła tego dnia dla Hani, ma wznowę. Po półtora roku Maja ponownie musiała podjąć walkę z chorobą. W ciągu ostatnich miesięcy Maja przeszła 10 cykli chemioterapii i 6 tygodni radioterapii. Obecnie jest w trakcie chemii podtrzymującej – terapia potrwa do stycznia. Hania aktualnie jest po przeszczepie szpiku. Czuje się dobrze, ale ciągle wymaga kosztownej rehabilitacji.
Obie dziewczynki potrzebują naszego wsparcia – dlatego w tym roku biegniemy dla Mai i Hani.eogaklifblooalna

Pogoda nie była tego dnia przyjazna. Należy jednak podziękować wspaniałej imprezy. Wszystko to za sprawą dobrych ludzi, którzy wyszli ze strefy komfortu i przybiegli wesprzeć Hanię i Maję. Atmosfera rozgrzała wszystkich, bo nic nie jest tak fajne jak pomagania! Dziękujemy także za obecność podczas biegu Martyny Wojciechowskiej, która rozgrzewała zawodników do działania i wlała w nasze serca miód nadziei.

Kolorowa, relacja zdjęciowa Magdaleny Dobrowolskiej na: VIMEO.

zdjęcia: Archiwum Fundacji ISKIERKA

numer