Po raz kolejny już uczestniczyliśmy w Festiwalu Organizacji Pozarządowych. To coroczne święto stowarzyszeń i fundacji miało miejsce 8-9 września 2017 r. W piątek spotkaliśmy się w „Drzwiach zwanych koniem”, gdzie mogliśmy się integrować i wymieniać doświadczeniami. W sobotę działaliśmy na katowickim rynku. Jak mówią sami organizatorzy: „Festiwal Organizacji Pozarządowych to przestrzeń, w której mieszkańcy Katowic mogą spotkać się i poznać ludzi działających w III sektorze. Znajdziecie tu m.in wolontariuszy, urzędników i przede wszystkim członków organizacji pozarządowych którzy wspólnie kształtują wizerunek miasta. Jest to czas na zaprezentowanie swoich dotychczasowych osiągnięć,inspiracji i działań.”

Na naszym stoisku można było zrobić swoje przypinki i bobbinowe stworki. Czas spędzony na wspólnej zabawie minął nam bardzo przyjemnie. Tymbardziej, że odwiedzili nas przesympatyczni ludzie :-) Do zobaczenia za rok!