12. Karnawałowy Bal Integracyjny „Zaczarowany Las”

9 lutego w Miejskim Domu Kultury „Szopienice-Giszowiec” Filia nr 2 w Katowicach Iskierkowe rodziny, przyjaciele i wolontariusze wzięli udział w 12. Karnawałowym Balu Integracyjnym naszej fundacji. Tym razem tematem przewodnim był ZACZAROWANY LAS.

Pomysłowość i zaangażowanie w stworzenie leśnych kreacji przerosło nasz najśmielsze oczekiwania. Była rodzina ślimaków i drzew, pszczoły, sarenka, papuga i pani łąka, elfy i sarenka…długo można tak wymieniać!

Nasz bal, trzeci rok z rzędu, poprowadziła zakręcona ekipa Fabryki Kultury. Ania, Mateusz, Piotr i Jakub sprawili, że byliśmy w iście taneczno-zabawowym transie i doładowaliśmy baterie na całego.

Na balu towarzyszyła nam Fotobudka4u, z którą współpracowaliśmy już kilkukrotnie. Tym razem ukryła się w postaci ogromnego jeża. Był kącik leśnych makijaży, gdzie wolontariusze dwoili się i troili, żeby sprostać wymaganiom małych gości.

Ogromnym zainteresowaniem cieszył się pokaz baniek mydlanych w wykonaniu Arkadiusza Gwizdały, a najsmaczniejszym momentem był oczywiście ogromny, zaczarowany, iskierkowy tort przygotowany przez Cukiernię Perełka. Poza tortem mogliśmy się częstować owocami, które dostarczył Śląski Bank Żywności, kanapkami przygotowanymi przez Dworek pod Lipami i pączkami od Piekarni Pakuła z Lublińca. Zdrowe, tłoczone soki wysłała nam Słoneczna Tłocznia, która wspiera działania ISKIERKI od kilku już spotkań integracyjnych. Salę udekorowaliśmy dzięki Partybox.pl.

Były też prezenty od Osikowej Doliny i edukacyjne materiały z zakresu ekologii, które dzieciom przekazał Wydział Kształtowania Środowiska Urzędu Miasta Katowice.
Zdjęcia z balu zrobiła Joanna Nowicka.

Dziękujemy za Wasze liczne przybycie, wspólną zabawę i do zobaczenia za rok :)
iskierka_bal_2018_logotypy_1260_720_72dpi