404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Piknik integracyjny "ISKIERKA na Dzikim Zachodzie"

11 czerwca miał miejsce coroczny piknik integracyjny dzieci i rodzin związanych z naszą fundacją. W tym roku tematem przewodnim była "ISKIERKA na Dzikim Zachodzie". Na ponad 350 uczestników, którzy bawili się ponownie w  Muzeum "Górnośląski Park Etnograficzny" w Chorzowie, czekały liczne atrakcje. Na przywitanie każde dziecko mogło wybrać sobie prezent, który czekał na stoisku "Gorączki złota". Upominki zawdzięczamy uczniom Szkoły Podstawowej nr 5 z Chorzowa i grupie "Szyjemy dla dzieciaków na oddziałach szpitalnych". Wśród przygotowanych przez wolontariuszy zabaw była gra terenowa, podczas której można było zdobyć oznakę szeryfa, tor przeszkód, malowanie buziek i studio tatuażu, stoisko z własnoręcznie robioną biżuterią. Była strzelnica przygotowana przez BOPE Poland  oraz strzelanie z łuku z Konfraternią Mieszczańską "Sambucus Nigra" . Klub jeździecki "Trial" zapewnił jazdę konną, przytulaśne alpaki hodowla alpak Cyngus , a bańki mydlane Pani Marzena z Ani-Marzka . Można było obejrzeć wnętrza pojazdów Straży Pożarnej z Chorzowa, Straży Ochrony Kolei z Katowic, ambulans Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka z Katowic. Największe szaleństwo pochłonęło dzieci na dmuchańcach, byku rodeo, i wielkich trampolinach firmy Danmel . Catering zapewniły nam Hotele Diament , soki Słoneczna Tłocznia owoce i zdrowe przekąski Nutricia oraz Makro Zabrze . Zorganizowanie pikniku i jego atrakcje w dużej mierze zawdzięczamy naszym wolontariuszom, bez których pomocy nie dalibyśmy sobie tak świetnie rady.

Współorganizacja: