11 czerwca miał miejsce coroczny piknik integracyjny dzieci i rodzin związanych z naszą fundacją. W tym roku tematem przewodnim była „ISKIERKA na Dzikim Zachodzie„. Na ponad 350 uczestników, którzy bawili się ponownie w Muzeum „Górnośląski Park Etnograficzny” w Chorzowie, czekały liczne atrakcje. Na przywitanie każde dziecko mogło wybrać sobie prezent, który czekał na stoisku „Gorączki złota”. Upominki zawdzięczamy uczniom Szkoły Podstawowej nr 5 z Chorzowa i grupie „Szyjemy dla dzieciaków na oddziałach szpitalnych”. Wśród przygotowanych przez wolontariuszy zabaw była gra terenowa, podczas której można było zdobyć oznakę szeryfa, tor przeszkód, malowanie buziek i studio tatuażu, stoisko z własnoręcznie robioną biżuterią. Była strzelnica przygotowana przez BOPE Poland oraz strzelanie z łuku z Konfraternią Mieszczańską „Sambucus Nigra”. Klub jeździecki „Trial” zapewnił jazdę konną, przytulaśne alpaki hodowla alpak Cyngus, a bańki mydlane Pani Marzena z Ani-Marzka. Można było obejrzeć wnętrza pojazdów Straży Pożarnej z Chorzowa, Straży Ochrony Kolei z Katowic, ambulans Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka z Katowic. Największe szaleństwo pochłonęło dzieci na dmuchańcach, byku rodeo, i wielkich trampolinach firmy Danmel. Catering zapewniły nam Hotele Diament, soki Słoneczna Tłocznia owoce i zdrowe przekąski Nutricia oraz Makro Zabrze. Zorganizowanie pikniku i jego atrakcje w dużej mierze zawdzięczamy naszym wolontariuszom, bez których pomocy nie dalibyśmy sobie tak świetnie rady.

Współorganizacja: