404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Drużyna ISKIERKI na Onko-olimpiadzie 2018

W dniach 23 – 26 sierpnia 2018 w Warszawie odbyła się VII edycja Międzynarodowych Igrzysk Sportowych „Onko-Olimpiada”. Uczestnikami wydarzenia były dzieci i młodzież z chorobami nowotworowymi ze wszystkich ośrodków onkologicznych w Polsce oraz z Ukrainy, Litwy, Słowacji, Rumunii oraz Turcji. Celem inicjatywy jest pomoc w pokonywaniu słabości i kompleksów wynikających ze skutków długotrwałego  leczenia chorób nowotworowych.

Organizatorem imprezy jest Fundacja Spełnionych Marzeń. Areną zmagań sportowych były obiekty Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Uczestnicy rywalizowali w dyscyplinach takich jak: lekkoatletyka, pływanie, łucznictwo, badminton, piłka nożna i tenis stołowy.

Drużyna ISKIERKI liczyła dwanaście osób. Gratulujemy wszystkim uczestnikom i cudownym mamom, które były najlepszymi kibickami. Nasi medaliści na OnkoOlimpiadzie to: Mateusz Przewoźnik dwa złota w biegu na 100 metrów i skoku w dal z rozbiegu, Łukasz Szlósarczyk dwa srebra w skoku w dal z miejsca i biegu na 60 metrów, Basia Piekarek brąz w rzucie piłeczką palantową, Wojtek Przybyła i Szymon Kubica brąz w deblu ping ponga,
Hania Witkowska dwa złota w pływaniu (50 metrów styl dowolny, 50 metrów styl klasyczny), Wojtek Szyjka trzy złota w pływaniu (sztafeta, 50 metrów grzbiet, 50 metrów styl dowolny), Kuba Rzenno złoto w sztafecie, srebro 25 metrów styl klasyczny, brąz 25 metrów styl dowolny, Szymon Kubica dwa złota w pływaniu (25 metrów styl dowolny, sztafeta), srebro 50 metrów styl dowolny, Łukasz Szlósarczyk trzy złota w pływaniu (sztafeta, 50 metrów styl dowolny, 50 metrów styl klasyczny), Mateusz Przewoźnik dwa brązy (singiel i dubel w badmintonie), Oskar Zarański brąz w dublu badmintona, Bartek Palmowski srebro w łucznictwie.

Jesteśmy bardzo dumni i bardzo Wam gratulujemy!

fot.Archiwum Fundacji ISKIERKA