404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Intensywny weekend przed nami!

Święta coraz bliżej, a my póki co jeszcze nie zwalniamy tempa. W ten weekend na Śląsku odbędzie się kilka ciekawych wydarzeń, w które zaangażowana jest Fundacja ISKIERKA. Gwarantujemy, że emocji nie zabraknie, a każdy z Państwa znajdzie coś dla siebie np. na naszych kiermaszach świątecznych. Zachęcamy, aby być z nami w te dni. Poniżej iskierkowy rozkład jazdy.

”Staś i Zła Noga” w Teatrze Śląskim (piątek)

14 grudnia o 17:00 w Teatrze Śląskim im. Stanisława Wyspiańskiego, na scenie w Malarni, odbędzie się premiera spektaklu ”Staś i Zła Noga”.

„Staś i Zła Noga” to opowieść o kilkunastoletnim chłopcu z niepełnosprawnością, którego samotnie wychowuje Mama. O ich zmaganiach z codzienną rzeczywistością, przezwyciężaniu przeciwności i poszukiwaniu przyjaciół. Wszystko to podszyte solidną dawką ironicznego humoru, bo przecież ta historia to znacznie więcej! Mama walczy z systemem, Staś trenuje zdolności telepatyczne, a Zła Noga marzy, by zostać kosmonautką. Jak więc potoczą się ich historie? – Teatr Śląski

Dochód ze spektaklu zostanie przeznaczony Fundacji iSKIERKA a we foyer TeatruŚlaskiego  znajdziecie stoisko z iskierkowym kalendarzem na 2019 rok.

Więcej informacji znajdziecie na stronie teatru.

Silesia Bazaar na Stadionie Śląskim (sobota i niedziela)

Na ostatniej w tym roku edycji Silesia Bazaar nie może nas zabraknąć . 15 i 16 grudnia obok innych wystawców zaprezentujemy nasze stoisko sprzedażowe oraz warsztatowe. Będziemy robić z dzieciakami ozdoby świąteczne i zdjęcia w specjalnej ramce. Nie może Was tam zabraknąć!

Więcej na stronie wydarzenia na Facebooku .

X Siatkarski Turniej Charytatywny w Gliwicach (sobota)

15 grudnia w Gliwicach na fanów siatkówki czeka turniej siatkarski, z którego dochód zostanie przeznaczony na wsparcie podopiecznych Fundacji ISKIERKA. Będziemy tam obecni nie tylko by dopingować wszystkich zawodników, ale także zaprezentujemy kiermaszowe stoisko, na którym będzie można nabyć wyjątkowe świąteczne prezenty. Od 8:30 zapraszamy na halę przy ulicy Górnych Wałów 29 w Gliwicach.

Więcej informacji tutaj.

Kolędowanie z aktorami w Teatrze Śląskim (niedziela)

Tradycyjnie, już po raz dwudziesty siódmy, artyści związani z Teatrem Śląskim zapraszają na wspólne kolędowanie. Na ten szczególny dzień aktorzy, muzycy, uczniowie i studenci przygotowują bożonarodzeniową poezję i śpiewają kolędy. Tegoroczne kolędowanie odbędzie się we współpracy z naszą fundacją oraz Fundacją Teatru Śląskiego „Wyspiański”. Gościnnie na scenie wraz z aktorami wystąpia podopieczni fundacji. We foyer Dużej Sceny odbędzie się także kiermasz świąteczny , z którego dochód przeznaczony zostanie na rzecz naszych podopiecznych. Gorąco zachęcamy do udziału i zapraszamy!

Więcej informacji znajdziecie tutaj.

Gorąco zapraszamy!