3 marca 2019 roku Regionalny Ośrodek Rehabilitacyjno-Edukacyjny dla Dzieci i Młodzieży w Rzeszowie rozbrzmiewał plemiennymi rytmami bębnów. Na ich wezwanie w barwnym korowodzie przybyli Podopieczni i Przyjaciele Fundacji ISKIERKA, by hucznie świętować karnawał.

Już od soboty, do późnych godzin nocnych, wolontariusze przygotowywali salę, zamieniając ją na jeden wieczór w ambasadę Czarnego Lądu. „Afryka Dzika” wyłoniła się dzięki lianom, tropikalnym roślinom i specjalnej balonowej żyrafie stojącej na straży dobrej zabawy. Ogrom podziękowań za przygotowanie tych niesamowitych dekoracji należy się cudownej ekipie wolontariuszy oraz Pani Łucji Mączce i Paulinie Pełce z  Mijudeko kwiaciarnia .

Afrykańskie kreacje przerosły nasze najśmielsze oczekiwania, lwy, tygrysy i zebry brylowały na parkiecie wyginając śmiało ciało do świetnej muzyki. Animacje i całą szaloną zabawę poprowadziły Ania Szubert i Iwona z  Mini Brain Academy

Całą zabawę dopełniły dwa zapierające dech w piersiach pokazy: akrobatyki sportowej w wykonaniu Macieja i Konrada Biłyk z Rzeszowkiej Piramidy , których na bal zaprosił  Pan Jarosław Dudzik z FlyPark oraz pokaz taneczny. Młodzi tancerze z STS Aksel – Tomek i Izabela Filip, Jakub Jasiewicz i Kornelia Furgała, Mateusz Gniewek i Aleksandra Cieniek sprawili, że każdy z obecnych zamarzył o wystąpieniu w musicalu.

Relację z tego niezapomnianego balu możemy obejrzeć dzięki  Foto + Video Ola Basznianin i Michał Witt , a pamiątkowe zdjęcia uczestnicy mogli zrobić sobie dzięki Fotobudce Bartłomiej Ziomek i Agnieszka Maciuła-Ziomek.

W tym miejscu ogromnie dziękujemy wszystkim sponsorom i darczyńcom, którzy wsparli nas w organizacji balu. Dzięki Państwa zaangażowaniu ten dzień na długo zapadnie w naszej pamięci.

mBank oraz EurobuildCEE za przekazanie prezentów, które nasi podopieczni otrzymali na balu.

Paniom z grupy Szyjemy dla Dzieciaków z Oddziałów Szpitalnychktóre przekazały ręcznie wykonane uszytki, czyli maskotki przygotowane specjalnie dla podopiecznych ISKIERKI.

Home Idea za zaprojektowanie i przygotowanie  wyjątkowych medali dla dzieci.

WSPARCIE: