404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Fundacja ISKIERKA na Festiwalu Empatia w Działaniu: relacja

Cóż to było za spotkanie! Spotkanie pełne inspiracji, otwartości, a przede wszystkim ukierunkowane by rozwijać w sobie empatię i w tej empatii się komunikować.

W dniach 6-7 czerwca 2019 roku w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbył się Festiwal Empatia w Działaniu. Była to druga edycja tego festiwalu, który jest częścią inicjatywy „Współpraca oparta na empatii”.

Formuła opierała się na maksymalnej interakcji uczestników, by nie tylko dzielić się własnymi doświadczeniami i wizją współpracy opartej na empatii, ale także kreować nowe rozwiązania, zmieniające rzeczywistość. Pierwszego dnia uczestniczyliśmy w kręgach tematycznych, by wziąć pod lupę takie obszary jak sytuacja podopiecznych Fundacji ISKIERKA, pozycja osób niepełnosprawnych na rynku pracy czy problemy z jakimi boryka się obecnie młodzież. Zwieńczeniem dnia była dyskusja oparta na koncepcji open space, gdzie dzieliliśmy się swoimi spostrzeżeniami z tego dnia.  Kolejny dzień dał nam szansę na zaprezentowanie działalności Fundacji jak i stworzenia przestrzeni do dialogu, by wspólnie porozmawiać o tym co robimy i jak działamy. Pojawiły się nowe pomysły i ciekawe wnioski. Festiwal zakończył się formułą tzw. ”gniazd”, gdzie zebrali się uczestnicy jak i eksperci by przy wsparciu moderatorów, jeszcze raz podjąć dyskusję z empatią w roli głównej.

Fundacja ISKIERKA, po raz drugi wzięła udział w tym wydarzeniu. Co więcej, Prezes Fundacji Jolanta Czernicka – Siwecka oraz Jolanta Kawa i Beata Adamczyk pojawiły się na Festiwalu w roli ekspertów, by podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem z pozostałymi uczestnikami. Wśród zaproszonych ekspertów znaleźli się m.in.: prof. Andrzej Jacek Blikle, Bożena Andrychowicz, Dorota Szczepan – Jakubowska, Tomasz Malicki, Sonia Ruszkowska czy Joanna Brodzik.

Pomysłodawcą i koordynatorem festiwalu jest Jacek Jakubowski , trener, coach, mentor, prezes Fundacji TROP, ale przede wszystkim wieloletni przyjaciel Fundacji ISKIERKA oraz członek rady nadzorczej Fundacji.

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie i czekamy na kolejną edycję!

Więcej o samym Fesitiwalu TUTAJ