„Paweł dla ISKIERKI” czyli 500 km samotnej wędrówki Głównym Szlakiem Beskidzkim. Celem tej wyprawy jest wsparcie dzieci z chorobą nowotworową.

Start 22 czerwca w Ustroniu – meta Wołosate.

„Cześć, jestem Paweł i od 12 lat jestem zdrowy. Cieszę się życiem, mam cudowną narzeczoną i lubię aktywnie spędzać czas. Bardzo to doceniam, ponieważ blisko dwa lata spędziłem na oddziale onkologii dziecięcej Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. św. Jana Pawła II, gdzie trafiłem z rozpoznaniem guza mózgu. Byłem nieco zbuntowany i lekarze mieli ze mną trochę pod górkę, ale chyba dobrze mnie wspominają. Czemu to piszę? Bo jestem wdzięczny za zdrowie. Dobrze pamiętam chwile spędzone w szpitalu jako dojrzewający młody człowiek i chciałbym za to podziękować, a jednocześnie dać dzieciom siłę. Nowotwór to nie jest zwykłe przeziębienie i choroba wymaga dużej siły fizycznej, jak i psychicznej. Dlatego postanowiłem podarować Wam swoje 500 kilometrów, które przemierzę sam Głównym Szlakiem Beskidzkim. Wam czyli dzieciom leczącym się na nowotwory w szpitalu, w którym ja kiedyś przebywałem i wygrałem z chorobą. Wyruszę 22 czerwca i przejdę 500 kilometrów…ile sił w nogach!”

„Paweł dla ISKIERKI” to inicjatywa Pawła Herdy, który porwał nas swoją historią, pasją życia, entuzjazmem i pomysłem na wielowymiarowe wsparcie dzieci z chorobą nowotworową. W trakcie wędrówki Pawła trwać będzie zbiórka na zakup specjalistycznych pulsoksymetrów dla Oddziału Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. św. Jana Pawła II. W akcję już przed startem zaangażowali się darczyńcy, dzięki czemu zapewnione jest sfinansowanie zakupu jednego pulsoksymetru. Zbieramy na więcej.  #pawełdlaiskierki

Wpłaty kierować można na konto Fundacji ISKIERKA:
z dopiskiem: Paweł dla Iskierki

Partnerzy akcji: