Kalendarz Fundacji ISKIERKA na 2020 rok to świat kolorów, magii i piękna. Dziecięcej zabawy oraz  wyobraźni, które nie znają granic.

Najlepszą scenerią do tego okazały się przestrzenie teatralne, z ogromem możliwości jaką dają kostiumy, rekwizyty i to coś, co sprawia że nagle rodzi się historia czy fantastyczna opowieść. Tam można się wcielić w każdą rolę, spełnić marzenie o byciu żeglarzem, księżniczką czy odkrywcą nowej planety. Właśnie w taką przestrzeń możliwości zaprosił fotograf TOMEK SIKORA podopiecznych Fundacji ISKIERKA, czyli dzieci na co dzień zmagające się z chorobą nowotworową.

Od kilku lat towarzyszy im  w najróżniejszych momentach, zaklinając w światłoczułej materii ich świat. Wciąż ma się nieoparte wrażenie, że ma wyjątkową umiejętność zaglądania w ich dusze i serca. Że patrzy na świat po dziecięcemu, dotyka ulotnych emocji i filtruje iluzję otaczającej nas rzeczywistości. W tym wszystkim wybrzmiewa szczery, spontaniczny, dziecięcy śmiech a czasem nuta melancholii.

Fotografie Iskierek, pełne ferii barw w scenerii teatralnej zabawy, przypominają nam o tym dziecku, które każdy z nas ma w sobie. Spontanicznym, trochę niesfornym lub zupełnie grzecznym. Ale zawsze autentycznym i z nieograniczoną wyobraźnią.

Kalendarz można zakupić poprzez stronę internetową fundacji:

Kalendarz ISKIERKI na 2020 rok

Całkowity dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony na działania pomocowe na rzecz dzieci z chorobą nowotworową i ich rodzin, realizowane przez Fundacje ISKIERKA.

Partner wydawnictwa: