404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Koncert KRÓLA - Częstochowa dla ISKIERKI

24 listopada 2019 roku w Klubie Rura w Częstochowie odbył się koncert Błażeja Króla z zespołem pod hasłem: CZĘSTOCHOWA DLA ISKIERKI.

Bardzo się cieszymy że już od 4 lat, o tej porze, mieszkańcy miasta i okolic rozpalają swej serca do pomagania podopiecznym naszej Fundacji. Dotychczas imprezy odbywały się pod nazwą BCC dla ISKIERKI  w Muzeum Monet i Medali. Tym razem postanowiliśmy otworzyć się dla szerszej publiczności i zaprosiliśmy fanów KRÓLA do najbardziej znanego miejsca na koncertowej mapie Częstochowy - czyli do Klubu Rura . Całkowity dochód z koncertu to ważne wsparcie dla działań realizowanych przez naszą fundację dla dzieci z chorobą nowotworową. Za ogrom pracy i zaangażowania tym samym ogromnie dziękujemy naszej dobrej duszy i ambasadorce  - Monice Walaszczyk oraz jej pomocnikom i wolontariuszom, którzy rozwieszali plakaty gdzie tylko mogli, mówili o koncercie, udostępniali wydarzenie w mediach społecznościowych i dokładali choć najmniejszą iskierkę do tej inicjatywy.

Atmosfera była znakomita a licznie przybyła publiczność bawiła się z pełnym zapałem przy najbardziej znanych kompozycjach artysty. Było głośno:)))))

Po koncercie zaprosiliśmy do stoiska fundacji, gdzie można było zakupić m.in. super gadżety na prezenty świąteczne, kalendarze na 2020 z portretami podopiecznych fundacji w obiektywie znakomitego fotografa Tomka Sikory i wiele innych:)

Podczas koncertu na rzecz podopiecznych Fundacji ISKIERKA udało się zebrać ponad 20 tysięcy złotych! Dziękujemy za wsparcie, zaufanie dla naszych działań i chęć dzielenia się dobrem!

BŁAŻEJ KRÓL to jeden z najbardziej utytułowanych muzyków i tekściarzy młodego pokolenia, który od lat sumiennie toruje sobie drogę z niezależnego światka na sceny największych festiwali i na łamy opiniotwórczej prasy muzycznej. Karierę rozpoczynał w duecie z Maurycym Kiebzakiem Górskim jako UL/KR. W 2014 Król postanowił wydać pierwszą płytę solową. Szerszej publiczności dał się poznać za sprawą albumów Nielot, Wij (2015), Przez Sen (2016) oraz Przewijanie na podglądzie (2018) Za płytę "Przewijanie" na podglądzie został nagrodzony ,,Mateuszem Trójki”, a także nominowany do wielu nagród m.in. Fryderyka. Ze swoim zespołem wystąpił na największych festiwalach i wydarzeniach muzycznych w Polsce, m.in. Open’er Festival, Off Festiwal, Męskie Granie, Tauron Nowa Muzyka.

DZIĘKUJEMY !!!!!!