24 listopada o 19:00 z ogromną radością zapraszamy na koncert Króla w Klubie Rura w Częstochowie (Aleja NMP 38). Błażej Król z towarzystwie swojego zespołu wykona utwory z nowej solową płyty „Nieumiarkowania”, która ukazała się we wrześniu tego roku. Będzie to koncert wyjątkowy, bo dzięki Waszej obecności będziemy mogli realizować nasze działania na rzecz dzieci z chorobą nowotworową.

Zaproszenie na koncert, w wysokości 70 złotych, jest darowizną na rzecz ISKIERKI. Można je odebrać osobiście w sekretariacie Exact Systems (ul.Focha 53/5 w Częstochowie), lub poprzez przelew bezpośrednio na konto fundacji, po wcześniejszym kontakcie pod adresem iskierka.czestochowa@gmail.com

Bądź (z) ISKIERKĄ!

BŁAŻEJ KRÓL to jeden z najbardziej utytułowanych muzyków i tekściarzy młodego pokolenia, który od lat sumiennie toruje sobie drogę z niezależnego światka na sceny największych festiwali i na łamy opiniotwórczej prasy muzycznej. Karierę rozpoczynał w duecie z Maurycym Kiebzakiem Górskim jako UL/KR.
W 2014 Król postanowił wydać pierwszą płytę solową. Szerszej publiczności dał się poznać za sprawą albumów Nielot, Wij (2015), Przez Sen (2016) oraz Przewijanie na podglądzie (2018)

Za płytę „Przewijanie” na podglądzie został nagrodzony ,,Mateuszem Trójki”, a także nominowany do wielu nagród m.in. Fryderyka. Ze swoim zespołem wystąpił na największych festiwalach i wydarzeniach muzycznych w Polsce, m.in. Open’er Festival, Off Festiwal, Męskie Granie, Tauron Nowa Muzyka.