Zachęcamy do dołączenia do akcji „Ubrania do oddania” dla ISKIERKI. W naszych szafach zalegają rzeczy, których już nie nosimy, wyrośliśmy z nich, a nie chcemy, żeby trafiły do kosza na śmieci. Można z nich zrobić pożytek i połączyć wątek ekologiczny z charytatywnym. Przekazując ubrania na rzecz naszej fundacji, możecie wesprzeć szeroko rozumiane działania statutowe (m.in. zakup lekarstw i sprzętu medycznego, remonty oddziałów szpitalnych, wakacyjne wyjazdy dla podopiecznych), bądź organizację warsztatów arteterapeutycznych dla dzieci na oddziałach onkologicznych.

O czym warto pamiętać?
– przekazywane rzeczy powinny być czyste, bez uszkodzeń (CO ZBIERAMY?)
– przygotowane rzeczy należy spakować w kartony;
– należy zarejestrować się i wybrać cel  —>>> ZBIÓRKA na ISKIERKĘ
– zamówić kuriera, który za darmo odbierze od Ciebie kartony

Ze względów rozliczeniowych każdy karton powinien ważyć minimum 10 kilogramów, aby poryć wszystkie koszty logistyczne i operacyjne. Zgodnie z regulaminem „Ubrań do oddania” przesyłki ważące poniżej 10 kg są rozliczane analogicznie do wagi, według niższych przeliczników. Paczki ważące poniżej 5 kg nie są rozliczane, a przekazane tekstylia stanowią zabezpieczenie na częściowe pokrycie kosztów operacyjno-logistycznych.

W razie pytań prosimy o kontakt z Agnieszką (a.wydmuch@fundacjaiskierka.pl, tel. 728 852 236), która udzieli wszelkich informacji oraz pomoże w zbiórce.

Zapraszamy. Dołączcie do akcji!