Pod koniec września 2019 roku, informowaliśmy o rozpoczęciu akcji #GramyDlaIskierki. Została ona zainicjowana przez Przedsiębiorstwo Budowlane Anbud, a w której dzieci i młodzież, grający na co dzień w ANBUD MKS Będzin, poprzez rozgrywane i wygrywane mecze wspierali Fundację ISKIERKA.

Więcej o tej akcji jak i wydarzeniu ją inaugurującym, znajdziecie TUTAJ.

Wybuch pandemii koronawirusa wszystkim pokrzyżował plany i zmienił bieg także samych rozgrywek. Pomimo wielu trudności i zmian jakie wystąpiły, finał okazał się jednak bardzo spektakularny. W Światowym Dniu Walki z Nowotworami Krwi, przypadającym na 28 maja, Przedsiębiorstwo Budowlane ANBUD przekazało na konto fundacji 11 293,17 zł!

To kwota, którą młodzi sportowcy wypracowali w minionym sezonie ligowym. To także, a nawet przede wszystkim, gest niezwykłej otwartości, empatii i solidarności z ich rówieśnikami, którzy na co dzień zmagają się z chorobą nowotworową.

W tym miejscu pragniemy podziękować wszystkim zawodnikom za ich zaangażowanie i otwarte serce na pomaganie. Dziękujemy też naszemu wieloletniemu Przyjacielowi, czyli Przedsiębiorstwu Budowlanemu Anbud za to, że wspiera nas przez cały rok, robiąc to przy tym w sposób nieszablonowy i angażując różne środowiska.