Choć powoli wracamy do normalnego życia, to w wielu miejscach wciąż obowiązują ścisłe ograniczenia w ich funkcjonowaniu. Tak jest właśnie między innymi w szpitalach dziecięcych, które na co dzień wspiera Fundacja ISKIERKA. Tam nie można „poluzować” pewnych zasad, z uwagi na bezpieczeństwo małych pacjentów, którzy tak jak nasi podopieczni, walczą o zdrowie i życie.

Szpitalne te wciąż zgłaszają liczne i pilne potrzeby, których same nie są w stanie zaspokoić. My z kolei, jako organizacja pacjencka, staramy się pozyskiwać dla nich wsparcie, by zwiększyć tym samym bezpieczeństwo pacjentów jak i pracy personelu medycznego. Dlatego też, gdy wsparcie trafia do nas, cieszy to podwójnie. Tak stało się w przypadku firmy Bristol-Myers Squibb, która przekazała na konto ISKIERKI 30 tysięcy złotych. Dzięki tej kwocie udało nam się zrealizować spore zakupy m.in.: środki do dezynfekcji oraz środki ochrony osobistej (maseczki, fartuchy, rękawiczki, przyłbice, okulary ochronne). Takie wsparcie zostało przekazane na następujące oddziały szpitalne:

W imieniu personelu medycznego jak i wszystkich pacjentów, składamy serdeczne podziękowania dla Bristol – Myers Squibb. Dziękujemy, że jesteście i możemy na Was liczyć!