Pamiętacie kampanię „All Children Need you”, której ISKIERKA była współorganizatorem? To akcja, która miała na celu uświadomienie problemu białaczki limfoblastycznej u dzieci.

fot. Anna Mika/arch. Fundacji ISKIERKA

Głównym elementem inauguracji akcji był towarzyski mecz Gwiazd Siatkówki, który został rozegrany w niedzielę 13 października o godz. 12.00 w Kępnie. Chcemy go Wam przypomnieć:

Kapitanem drużyny Gwiazd Siatkówki był legendarny brazylijski siatkarz, mistrz świata i mistrz olimpijski, GIBA, który jest także ambasadorem akcji społecznej „All Children Need You”. Zdecydował się on na wsparcie tej wyjątkowej akcji z uwagi na fakt, iż sam w dzieciństwie chorował na białaczkę i teraz chce dodawać otuchy chorym i ich rodzinom, dowodząc swoim przykładem, że z chorobą tą można nie tylko wygrać, ale i po skutecznej kuracji odnosić w dalszym życiu wielkie sukcesy!

Przy okazji gorąco polecamy artykuł w Głosie Pacjenta Onkologicznego na temat „Potrzeb najmłodszych pacjentów onkologicznych”.