Pandemia koronawirusa znacząco wpłynęła na wiele naszych działań. Przede wszystkim ograniczyła możliwość bezpośredniego kontaktu z podopiecznymi i ich rodzinami na oddziałach szpitalnych i podczas wydarzeń zewnętrznych. Wiele projektów musieliśmy przeformułować oraz dostosować do obecnej sytuacji, z dbałością o naszych podopiecznych i ich potrzeby.

Na szczęście dzięki pracy i zaangażowaniu wielu osób w tym czasie, udało się doposażyć oddziały szpitalne w potrzebny sprzęt medyczny. I tak, w ostatnich miesiącach zakupiliśmy między innymi:

• 2 pulsoksymetry Nellcor z wyposażeniem,
  • 20 statywów medycznych,
  • 3 pompy infuzyjne Plum,
  • oraz 3 kardiomonitory uMEC12.

Łączna kwota, jaką przeznaczyliśmy na ten cel to blisko 73 tysiące złotych!

Sprzęt trafił na oddziały onkologii dziecięcej w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka im. Św. Jana Pawła II w Katowicach oraz Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu. Środki finansowe pochodziły m.in. z akcji: „Paweł dla ISKIERKI”, „Ubrania do oddania”, darowizny od ReShape oraz z wpłat indywidualnych. To tylko część działań, które stale realizujemy dzięki wsparciu firm, instytucji i osób prywatnych.

Dziękujemy, że jesteście (z) ISKIERKĄ!