📣 Akcja „Podkarpackie dzieciom” ruszyła na dobre! W tym roku w formie internetowej, na przekór pandemii, bo w ramach tego wydarzenia mamy ważne rzeczy do zrobienia.

Cel jest bowiem jasny i konkretny 🎯 – zebrać 100 tysięcy złotych na remont i doposażenie dwóch pracowni USG w Zakładzie Radiologii i Diagnostyki Obrazowej w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie.

Nawiązujemy tym samym do efektów zeszłorocznej akcji, która była częścią Podkarpackiego Samorządowego Balu Charytatywnego. Organizatorem i gospodarzem balu był Marszałem Województwa Podkarpackiego, Pan Władysław Ortyl. Wówczas w wyniku przeprowadzonej zbiórki i wpłat darowizn zebraliśmy 360 tysięcy złotych!

Zobaczcie 👉 IV Samorządowy Bal Charytatywny w Rzeszowie.

Dzięki tamtym wydarzeniom rzeszowski szpital wyposażony został w najwyższej klasy sprzęt do badań USG dzieci. Służy on wszystkim małym pacjentom, w tym naszym podopiecznym trafiającym na Oddział Onkohematologii Dziecięcej. 💪

Serdecznie zachęcamy do włączenia się w akcję! Pomóc można na kilka sposobów, m.in.:

• dokonując wpłaty darowizny na wyznaczony cel,
  • biorąc udział w wyzwaniu polegającym na czytaniu bajki,
  • obserwując profil Podkarpackie Dzieciom na Facebook’u i Instagramie,
  • udostępniając nasze posty w mediach społecznościowych.

📌Strona akcji, gdzie znajdziecie wszystkie informacje 👉 PODKARPACKIE DZIECIOM.