Naszą iskierkową tradycją jest, że bierzemy udział w Festiwalu Organizacji Pozarządowych. Dla nas to nie tylko świetna okazja, by pokazać co robimy i jak działamy, ale także możliwość poznania nowych osób, wymiany doświadczeń między organizacjami oraz zorganizowania warsztatów arteterapeutycznych. Dlatego mocno się ucieszyliśmy się, gdy Miasto Katowice ponownie zaprosiło nas do udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu, które odbyło się 11 września na katowickim rynku.

W trakcie wydarzenia wszystkie chętne osoby mogły wziąć udział w specjalnie przygotowanych przez nas warsztatach, podczas których przygotowywaliśmy amulety na szczęście. I choć przeważały dzieci to dorośli także wcielali w życie swoje kreatywne pomysły. Warto dodać, że nasi podopieczni, którzy obecnie są w trakcie leczenia szpitalnego, też wykonywali te warsztaty w przestrzeni oddziałowej.

Dziękujemy Miastu Katowice za możliwość prezentacji naszej działalności oraz wszystkim osobom, które tego dnia odwiedziły nasze iskierkowe stoisko!