Radość ogromna i duma! Nasza książka „O, Choroba” zdobyła jedną z najważniejszych nagród na rynku wydawniczym, przyznawaną podczas Wrocławskich Targów Dobrych Książek. Dziękujemy Jury Konkursu za docenienie tej historii i jej nieoczywistej formy!

Nadesłane książki oceniło jury w składzie: Marcin Czerwiński, Janusz Górski, Grażyna Lange, Anita Wincencjusz-Patyna (przewodnicząca), Karolina Maria Wiśniewska. Fundatorem nagród jest Fundacja KGHM Polska Miedź. Organizatorem nagród, podobnie jak i Wrocławskich Targów Dobrych Książek, jest Wrocławski Dom Literatury .

Łącznie do Nagród Edytorskich Pióro Fredry i Dobre Strony zgłoszono w tym roku 122 tytuły z 61 wydawnictw. Ogromne gratulacje dla Maxa Skorwidera (autora ilustracji), Bogusia Janiszewskiego (autora tekstu) i dla Wydawnictwa Agora dla dzieci, dzięki którym udało się ten nasz szalony pomysł zrealizować.

Ogromnie się cieszymy!!!!

(foto: Wrocławskie Targi Książki Dobrych Książek)

więcej o konkursie: https://targiksiazki.wroclaw.pl/nagrody-edytorskie/

Więcej o książce: „O, CHOROBA”

👉 Chętnych do zakupu książki zapraszamy tu:

Cały dochód ze sprzedaży jest przeznaczony na wsparcie psychologiczne dla podopiecznych Fundacji ISKIERKA.