404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Finał Akcji LATO w Ustroniu

Ostatni, ale ogromnie wyczekiwany, wyjazd w ramach projektu Akcja LATO 2022 odbył się w malowniczym Ustroniu, gdzie przez 4 dni nasze Iskierki szalały i ładowały akumulatory na sezon jesienno – zimowy.

Do Hotelu Diament Ustroń jeździmy już jak „do siebie”. Co roku zapraszani jesteśmy na kilka fantastycznych dni, gdzie nasi podopieczni i ich rodziny mogą korzystać ze wszystkich atrakcji jakie przewidział hotel, a my dodatkowo zapewniamy im szereg niespodzianek i dodatkowych zajęć. Nie bez powodu też w tym wyjeździe zazwyczaj biorą udział młodsze dzieci. Hotel bowiem wyposażony jest w salę zabaw, plac zabaw oraz basen, gdzie najczęściej możecie spotkać nasze dzieciaki.

Tak było i tym razem, kiedy w dniach 7-10 listopada zrobiliśmy sobie taki przedłużony weekend, a nawet tydzień! Te kilka dni upłynęły nam m.in. na słonecznym spacerze w Leśnym Parku Niespodzianek, licznych warsztatach jakie przygotowaliśmy dla dzieci (od zajęć plastycznych po specjalne warsztaty muzyczne, które poprowadziły fantastyczne dziewczyny z EDUMUZARTE) czy specjalnej sesji zdjęciowej, która była dedykowana każdej rodzinie, a którą wykonała dla nas Magdalena Sarga – Kuchno Photographie. Były też brokatowe tatuaże, dyskoteka i wiele, wiele innych! Na zakończenie pobytu każda rodzina otrzymała pamiątkowe upominki, w tym książki podarowane nam przez Amazon.

Ten wyjazd zamknął już listę tegorocznych „letnich” wyjazdów, jakie udało nam się zrealizować dla naszych Iskierek. Teraz przed nami kilka miesięcy, które będą równie intensywne, a my możemy już obmyślać plan przyszłorocznej Akcji LATO! Dziękujemy wszystkim zaprzyjaźnionym z nami firmom, dzięki którym to lato i jesień pełne było niespodzianek i niezapomnianych wrażeń dla naszych podopiecznych!